Winston Gerschtanowitz over zijn debuut bij SBS 6

Winston Gerschtanowitz peilt vanaf donderdag de stemming over allerhande zaken in Wat vindt Nederland? De presentator vertelt over zijn nieuwe programma en over zijn overstap van RTL naar SBS. 

Waarom heb je de keuze gemaakt om RTL te verlaten voor SBS?

“Ik heb de afgelopen jaren hard mijn best gedaan om zo goed mogelijk te functioneren als presentator van RTL Boulevard, maar op een gegeven moment wilde ik toch weer een beetje gekieteld worden. Het heeft ook te maken met mijn eigen ambitie, want bij SBS krijg ik de kans om grote entertainmentprogramma’s te presenteren. Dat is een beetje de Champions League van de tv-wereld. Het is niet vanzelfsprekend dat je als presentator zegt: ‘Ik wil een grote amusementsshow’, en dat het dan ook kan. Zulke producties zijn er niet veel.”

Het is altijd je wens geweest een entertainmentprogramma te maken. Waarom?

“Ik ben ooit als elfjarig jongetje begonnen bij het programma Solo voor een kind. Dat was in Studio 1 in Aalsmeer, destijds een van de grootste van Nederland. Toen ik daar stond, dacht ik: ‘Ik wil dit later ook’. Je zou kunnen zeggen dat ik eigenlijk ben begonnen op de plek waar ik nu weer sta, haha.”

Bij SBS begin je met Wat vindt Nederland? Verheug je je erop?“

„Ja, heel erg. Het is een actualiteitenprogramma waarin twee teams moeten raden wat de gemiddelde Nederlander van het nieuws van die week vindt. Je kunt op deze manier echt goed spelen met het nieuws. Ook zit er veel humor in, wat ik erg leuk vind.”

Denk je dat het publiek een andere kant van jou te zien krijgt?

“Ik denk het niet. Ik ben altijd mezelf als ik op tv ben, zet nooit een andere pet op. Dat is wel zo ontspannen. Misschien is het wel zo dat mijn humoristische kant meer naar voren komt, want daarvoor is bij dit programma meer ruimte dan bij ­Boulevard.”

Wat vindt Nederland? was tot 2013 te zien op tv. Verandert er veel nu jij het presenteert?

“Het programma moest een beetje afgestoft worden, maar de kern is hetzelfde gebleven. Er komen weer twee teams die tegen elkaar spelen en er zal ook weer een deskundige zijn. Ik mag alleen nog niet zeggen wie dat worden. O ja, en opiniepeiler Maurice de Hond gaat ons ook weer helpen.”

Tot slot: heb je nog speciale programmawensen die je graag in vervulling ziet gaan bij SBS?

“Niet echt een specifiek format. Ik laat me meer leiden door wat er gaat komen. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Wat vindt Nederland?  vanaf donderdag 9 maart, 21.30 SBS 6

Meer over:

Reageren