De Bodyguard

WNL gunt Welmoed Sijtsma eigen programma

2 augustus 2022 13:03 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP KIPPA / Sander Koning
Welmoed Sijtsma is vanaf eind augustus wat vaker op tv te zien. Naast haar werkzaamheden bij Op1 gunt WNL haar namelijk ook haar eigen programma, getiteld De Bodyguard

In deze achtdelige wedstrijd strijden tien kandidaten om de titel van de bodyguard.

De Bodyguard

Deze titel krijgen ze echter niet zomaar cadeau. De tien kandidaten die aan het begin van de wedstrijd de strijd aan gaan, volgen namelijk gedurende de loop van de show een trainingsprogramma geleid door Nico Raat en Malcolm Wynter. Dit zijn niet de minste namen: beide mannen werken al ruim dertig jaar in de branche en opereerden in het verleden internationaal door sterren als Lady Gaga en Martin Garrix te beveiligen.

Beveiliger worden

Het werk is lastig, niet te voorspellen en mede daarom ook bijzonder om naar te kijken. "De kandidaten gaan de strijd met elkaar aan. Met verschillende opdrachten, op het fysieke vlak maar ook als het gaat om opmerkzaamheid, flexibiliteit en incasseringsvermogen", stelt een woordvoerder van WNL. Elke uitzending valt er dan ook iemand af en aan het einde van de rit is het aan Nico en Malcolm om de winnaar te kiezen.

WNL 

Volgens de woordvoerder is het niet gek dat dit programma door WNL wordt gemaakt: deze zender heeft namelijk een focus op veiligheid. "De ontwikkeling dat steeds meer mensen beveiligd moeten worden om wie ze zijn, wat ze doen of zeggen, is zeer zorgelijk. Er zijn gewoon steeds meer mensen nodig voor beveiliging. Daar draagt dit programma aan bij."

De Bodyguard is vanaf 31 augustus wekelijks te zien. 

Meer over