Wolter Kroes over Maestro

22 november 2012 14:15 | sterren | Door Televizier

De BN’ers krijgen het steeds zwaarder in Maestro. Maar met zijn muzikale achtergrond heeft hij een streepje voor op de rest. Televizier.nl interviewde Wolter Kroes.

Wat heb jij met klassieke muziek?

“Ik heb een klassieke zangopleiding. Inmiddels krijg ik al 27 jaar les van Aleida van Dongen, de tante van Lenette van Dongen. Maar dat is dan ook het enige wat ik met klassieke muziek heb. Sinds dit programma ga ik me er wel steeds meer verdiepen, want ik vind het fantastisch. Echt te gek.”

Ga je in de toekomst dan meer doen met klassieke muziek?

“Ik heb een kleine kick gekregen van het werken met een groot orkest. Daar zou ik in de nabije toekomst wel iets mee willen doen. Ik zie het wel voor me om met een heel orkest een paar van mijn bekendste nummers een klassieke makeover te geven. Dat lijkt me heel mooi.”

Waarom wilde je in eerste instantie meedoen aan Maestro?

“Omdat het eigenlijk een verlengstuk is van wat ik zelf ook doe: muziek maken. Daarom vond ik het nieuwe een uitdaging. Het is een totaal andere wereld, en ik vind het leuk om me daar in te begeven en zoveel mogelijk mijn best te doen.”

Gaat het dirigeren je een beetje goed af?

“Nou ik ben al blij dat ik door de eerste twee rondes ben. Hoe het verder afloopt moeten we gewoon afwachten. We zien wel.”

Maar je hebt al ervaring in optreden voor een volle zalen toch?

“Ja, maar hier sta je voor een orkest: een soort grote machine die je op gang moet brengen. Je bent met zulke emoties en muzikale krachten bezig en dat is heel wat anders. Maar wel hartstikke leuk om te doen.”

Nu ben je voorlopig elke week op tv te zien, is dat het begin van een nieuwe carrière?

“Ik heb nog nooit zoiets met een klassiek orkest op tv gedaan. Wel heb ik in het verleden meegedaan met Popstar Goes Opera, maar dat is heel wat anders. Dit is machtige tv en ik hoop dat de kijkers het heel leuk vinden. Het is uniek voor Nederland.”

Meer over