Xander de Buisonjé speelt Judas in The Passion 2016

9 Februari 2016 09:02 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Zanger Xander de Buisonjé is dit jaar verrader Judas tijdens het paasspektakel The Passion 2016 in Amersfoort. 

Voor Xander is dit de tweede keer dat hij in de rol kruipt van een bad guy. Voor het tv-programma De Zandtovenaar speelde hij eerder al koning Herodus. Hij ziet het spelen van Judas als een enorme uitdaging. "De rol van Judas kenmerkt zich door verraad maar vooral ook de enorme eenzaamheid en het isolement. Hij kan zichzelf niet meer aankijken en niet meer met zichzelf leven", zegt Xander. "Dat het zo erg was, dat wist ik ook niet. Dat vind ik juist wel mooi. Ik ga graag uit mijn comfortzone, op een podium voel ik me erg thuis, maar in acteren heb ik weinig vlieguren. Ik krijg nu dramalessen." 

Wendy van Dijk 

In een interview met het AD werd aan de zanger gevraagd of hij niet bang is dat mensen zijn rol koppelen aan de breuk met zijn ex-verloofde Wendy van Dijk. Maar dat vindt hij geen probleem. "Sommigen zullen wel denken: Oh lachuh, komen ze uitgerekend bij die Xander uit. En dat vind ik echt niet zo erg. Maar zelf zie ik dat niet zo. Eerlijk, ook als ik had mogen kiezen, zou ik voor Judas zijn gegaan."

In ieder mens 

Hij stelt zelfs dat in ieder mens wel een Judas zit. "Niet wat verraad betreft, maar dat we het bestaan van God in twijfel trekken. Ook mensen die geloven, ervaren zulke momenten. Zelf heb ik überhaupt wat moeite om het allemaal te geloven, al hoop ik wel dat Hij bestaat. Dan waakt er nog iemand over ons." 

Eigentijds paasverhaal

Het Bijbelse feest is een groot succes in Nederland. Zo trok de afgelopen editie 3,6 miljoen kijkers. Het Bijbelse spektakel strijkt dit jaar op 24 maart neer in Amersfoort. In The Passion vertellen bekende artiesten het paasverhaal aan de hand van Nederlandstalige popnummers.

Lees ook:

Martijn Fischer speelt Jezus in The Passion 2016 

Ellen ten Damme speelt Maria in The Passion 2016 

Meer over