Yfke Sturm ontwaakt uit coma

Yfke Sturm, het topmodel uit Almere die vorige week een ongeluk kreeg door een surfjet , is weer bij bewustzijn. Ze ontwaakte zondagochtend.

Freek Koster van Touché Model Management zegt dat het beter gaat met het model: “Het ontwaken was een heel bijzonder moment. Haar eetlust lijkt helemaal terug. Gisteravond gaf Yfke zelf aan dat ze wel weer zin had in lekkere chocola.”

Voorspoedige procedure

De Italiaanse krant La Reppublica sprak eerder maandag met haar arts en tevens het hoofd van de intensive care-afdeling van het ziekenhuis in Napels, Giuseppe Servillo. Hij gaf aan dat de procedure om Yfke uit haar kunstmatige slaap te laten ontwaken, voorspoedig is verlopen.

Rust en herstellen

Yfke raakte levensgevaarlijk gewond nadat ze van een jetsurf viel en werd overvaren, tijdens haar vakantie in Italië. Dat leverde grote onrust op, onrust die nu minder kan zijn. Zo ligt ze nog steeds op de Intensive Care omdat zij ernstig verwond is aan haar hoofd. “Ze heeft een scheurtje in haar schedel en geen bloedingen, zoals ik in de media lees. Ze wordt in een roesje gehouden, zodat haar hoofd rustig blijft en kan herstellen", zei Yfkes vader Wilfred Sturm vrijdag tegen De Telegraaf. De dokters verwachten wel dat het enige tijd zal duren voordat ze weer de oude is, liet een woordvoerder weten.

De moeder en de broer van het model zijn sinds donderdagavond in het ziekenhuis in Napels te vinden. Volgens Wilfred wordt goed gezorgd voor Alexander, de baby die Yfke in juli kreeg met haar vriend Giles.

Lees ook
Gordon ook al gewond op vakantie

Reageren