Yolanthe genomineerd voor slechtste tweet van 2014 na Ibiza-blunder

11 mei 2015 16:32 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

Yolanthe is genomineerd voor een Social Media Award in de categorie 'slechtste bericht'. Ze plaatste een 'vakantiefoto' vanuit Ibiza: eigenlijk een Thais strand.

Yolanthe Sneijder-Cabau maakt kans op een award voor het slechtste bericht op social media in 2014. Haar tegenstanders zijn Kim Feenstra, de Volkskrant, Remia en automerk Seat. De tweet waarmee Yo genomineerd is, is de volgende:


Ibiza

Yolanthe kreeg heel Twitter over zich heen toen ze dit bericht plaatste. De foto is namelijk niet gemaakt op Ibiza, maar op een strand in Thailand. De gênante misser werd snel opgemerkt en veelvuldig geparodieerd met #YolantheTweet, waarbij mensen allerlei berichtjes plaatsten met expres een verkeerde foto erbij. Yolanthe reageerde zelf via een foto van de Eiffeltoren, met als bijschrift 'Love this little island'.

Stemmen

De stembussen voor de Social Media Awards zijn geopend tot en met 3 juni, via debestesocialemedia.nl/awards. Op 11 juni worden de awards uitgereikt. Vorig jaar nam Trijntje Oosterhuis de prijs voor 'slechtste bericht' mee naar huis, nadat ze had geschreven dat ze voor iedere like op Facebook een euro zou geven aan Giro 555. Toen er ontzettend veel mensen op Vind-ik-leuk klikten, kon Trijntje die belofte niet waarmaken.

Lees ook:
BN'ers grappen over domme fout Yolanthe op Twitter

Meer over