Yolanthe over Yolanthe-gate: 'Elke vrouw heeft wel eens een slechte dag'

11 Februari 2015 12:38 | sterren | Door Televizier

© RTL Late Night

Yolanthe Sneijder-Cabau laat voor het eerst haar licht schijnen op de ophef rond haar verschijning in RTL Late Night. "Camera's zijn meedogenloos."

Yolanthe was in december te gast in RTL Late Night en dat bleef niet onopgemerkt. Veel kijkers schrokken van Yo's uiterlijk en dachten dat zich had laten behandelen met botox. De presentatrice schrijft nu over de rel in haar column in tijdschrift Grazia.

Robert Schoemacher

Yolanthe laat weten verbaasd te zijn over alle reacties: “We hebben allemaal wel eens last van pukkeltjes of wallen, maar camera’s zijn meedogenloos. Ik blijf versteld staan van de reacties rondom alles wat met mijn uiterlijk heeft te maken." Waarom Yo begint over pukkeltjes of wallen, is onduidelijk, want de ophef ging juist over haar strakke gezicht. De reacties daarop waren inderdaad heftig: 'cosmetisch arts' Robert Schoemacher riep bijvoorbeeld meteen dat het ging om een mislukte cosmetische ingreep.

Off day

Yolanthe vervolgt in haar column: "Je kunt niet elke dag op je mooist zijn, elke vrouw heeft wel eens een off day. Ik word er alleen wel enorm op afgerekend als ik een mindere dag heb, er ontstaan zelfs discussies in de grootste programma’s en kranten van ons land." Ze is er duidelijk door aangedaan: "Het is niet leuk als je bepaalde verwensingen of veroordelingen naar je hoofd krijgt geslingerd die niet kloppen. Het is heel naar en het heeft me zeker wel eens verdrietig gemaakt.”

Lichtprobleem

Yolanthes optreden bij Humberto Tan had grote gevolgen. Sterren als Carlo Boszhard en Patty Brard gaven de schuld aan de lichttechnici van Late Night, waarop RTL het 'lichtprobleem' aanpakte. Anderen, zoals Yo's zus Xelly, schoven de problemen af op de haastige visagisten van de talkshow.

Lees ook: Yolanthe geniet in haar blote billen van haar vakantie.

Meer over