Yolanthe Sneijder-Cabau bevallen van zoontje Xess Xava

Nét op het moment dat het 50e Gouden Televizier-Ring begon in Amsterdam, baarde Yolanthe Sneijder-Cabau in Istanbul haar eerste kindje. 

Yolanthe, die in 2008 de allereerste Televizier Talent Award won, was omringd door manlief Wesley en familie. 

Xess Xava

De kersverse ouders hebben de spruit van 3.500 gram zwaar en 52 centimeter kleine de welluidende naam Xess Xava gegeven. De behoorlijk bijzondere babynaam werd tijdens de afterparty van het Gouden Televizier-Ring Gala bevestigd door Yolanthe's manager Xenia Kasper. Ze wist niet of ze het goed uitsprak, maar ze spelde de naam voor de zekerheid voor de toegestroomde pers. Een snelle check by de Sociale Verzekeringsbank wijst uit dat tot nu toe geen enkele baby een van deze namen draagt.

Reacties op geboorte baby Yo & Wes

Het spreekt voor zich dat de geboorte van de langverwachte eerste baby van sterspeler Wesley en zijn vrouw tot reacties zou leiden. Op social media zijn mensen grotendeels positief. Taalkundigen hadden zelfs al door dat "Xava" in het Spaans zoveel betekent als "nieuw huis", wat een poetische manier is een pasgeboren baby te omschrijven. Toch was er ook wat kritiek van bekend en onbekend Nederland.

Meer over:

Reageren