Yolanthe Sneijder-Cabau over Expeditie Poolcirckel

5 januari 2015 11:33 | sterren | Door Televizier

Na Lauren Verster en Lieke van ­Lexmond presenteert nu Yolanthe Sneijder-Cabau Expeditie Poolcirkel. In dit loodzware seizoen doen acht oud-topsporters mee.

Yolanthe is geen fan van kou, maar was wel direct enthousiast toen RTL haar polste voor de presentatie van Expeditie Poolcirkel. „Het programma beschikt over alle aspecten die naar mijn mening in een programma moeten zitten: een uitdaging, avontuur en het geeft je een unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten. Het noorderlicht, de bijzondere gebieden, de besneeuwde ­bergen en de ijskappen; het zijn allemaal plekken waar je normaal gesproken niet naartoe gaat. We zijn zelfs op een plek geweest waar een James Bond-film is opgenomen. Dit was echt een once in a lifetime experience.”

Reality-tv

Terwijl haar voorgangsters, Lauren Verster en Lieke van Lexmond, achter de kandidaten aan reisden heeft Yolanthe oud-topsporters John de Wolf en Glen Helder (voetballers), atleet Bram Som, schaatsers Hein Vergeer en Tonny de Jong, tennisster Brenda Schultz, ­zeilster Laura Dekker en hockeyster Niek van Geenhuizen juist op de voet gevolgd. „Voordat we op reis gingen mocht ik kiezen om alleen als presentatrice te fungeren of om met de kandidaten mee te gaan op expeditie en een soort reality-tv te creëren.

Een hel

RTL hoopte op het laatste, en ik had het zonder die vernieuwende optie niet willen doen. Ik ga mee, dan wil ik ook betrokken zijn bij de kandidaten én voelen hoe het is om hieraan mee te doen. Zo ben ik, net als de deelnemers, het ijskoude water in gegaan. En ik heb ook een extreem lange tocht over een grote ijskap gemaakt. Ik hoefde geen bagage te tillen of opdrachten uit te voeren, maar de tocht was voor mij al ontzettend zwaar. Het moet voor de kandidaten een hel zijn geweest.”

Linda’s advies

Is Expeditie poolcirkel ’t hoogtepunt uit haar carrière? „Niet per se. Het presenteren van grote liveshows, zoals het Songfestival en het Harpengala, brengen veel meer spanning met zich mee. Er kan van alles fout gaan, en dat gebeurt vaak ook. Maar dat geeft daarna zo’n adrenalinekick, dat is niet te vergelijken met Poolcirkel. Daarbij is acteren mijn absolute passie. Ik ben nu met een nieuwe Nederlandse speelfilm bezig en heb net een Turkse film opgenomen.

Maar als ik een programma mag doen dat mij heel erg aanspreekt, maakt dat mij net zo enthousiast. Toen ik nog een tiener was, gaf Linda de Mol me eens advies. Jaren later sprak ze me aan om te zeggen dat ze het ongelofelijk vindt dat ik zo ben gegroeid, zeker na alles wat ik over me heen heb gekregen. Dat heeft erg veel indruk op me gemaakt.”

Nu maar hopen voor Yolanthe dat het licht goed is afgesteld in de poolcirkel

Meer over