Youp van ’t Hek hekelt Erland Galjaard

31 december 2014 13:41 | sterren | Door Televizier

© Bob Bronshoff

RTL-programmadirecteur Erland Galjaard krijgt het zwaar te verduren in de column van cabaretier Youp van ’t Hek.

Erland Galjaard pleit voor een positievere berichtgeving van het nieuws door de media. Youp van ’t Hek vindt deze oproep ronduit lachwekkend. “Zo’n reactie van die Erland Galjaard, de RTL-baas. Hij schreef in een column dat we met z’n allen te ver waren gegaan met Onno Hoes. Maar ook met Bram Moszkowicz. En met Frank Masmeijer. Wat lult zo’n kerel nou? Hij zendt het allemaal uit, ik niet“, schrijft hij in het AD.

Erland Galjaard

Toch is Youp van ’t Hek het eens met de strekking van de oproep van Erland Galjaard. “Kijk, hij heeft het gelijk natuurlijk volkomen aan zijn kant, zij het dat hij ruim 20 jaar met die Albert Verlinde heeft samengeleefd. Die Verlinde had natuurlijk allang gearresteerd moeten worden nadat hij heimelijk gemaakte opnamen van BN’ers op de televisie bracht.”

Youp van 't Hek

Veel BN’ers namen het op voor Onno Hoes, maar Youp kiest in zijn column de kant van PowNews. “Het gaat me er niet om dat hij met zo’n toyboy gaat eten, dat moet hij helemaal zelf weten. Wat mij betreft pijpt hij zichzelf helemaal lek. Nee, maar omdat hij struikelt over iets waar hij 20 jaar van meegevreten heeft. Ik bedoel: hoe kan hij Pownews in vredesnaam iets verwijten, terwijl de man waar hij zo lang mee samen was al jaren zulke praktijken uitvoert?”

Youp van 't Hek schittert vanavond in de oudejaarsconference van NPO 1.

Meer over