Bejaardenberg?!

Youp van 't Hek open over black-out op het podium

21 mei 2024 11:27 | sterren | Door Marjolein Vos

© Bob Bronshoff
Vorige maand kreeg cabaretier Youp van 't Hek een black-out op het podium in Koninklijk Theater Carré. Maandagavond in de speciale uitzending over hem van Sophie & Jeroen vertelt hij erover.

Hij vertelt dat er gewoon vaste loopjes op het podium zitten in zo'n show.

Bejaardenberg

"En ik liep daarnaartoe en ik dacht: en nu komt, en nu komt, nu komt?", vertelt hij en hij had echt geen idee meer. "En toen liep ik naar de zijkant en Simon is al dertig jaar mijn toneel meester. Ik zeg: Simon?! En hij riep: 'bejaardenberg, bejaardenberg.' Bejaardenberg? Ik dacht: heb ik het ooit over een bejaardenberg gehad?"

Chaos

Uiteindelijk is hij een liedje gaan zingen, want volgens de cabaretier had de zaal ook wel door dat er wat was. Maar met het inzetten van dat nummer bedacht hij dat hij een ander nummer al had overgeslagen. Genoeg reden voor hem om te stoppen met de show, naast dat achter de schermen ook al paniek was omdat er van alles vergeten en overgeslagen werd.

Malen

Een goede vriend van Youp die huisarts is, kwam langs en kon niet direct vinden wat er aan de hand was. Slapen was zijn advies. "Dat lukte niet. Ik heb tot zes uur 's ochtends liggen malen." Een dag later ging hij het podium op met nervositeit die hij nog nooit gevoeld had, maar het ging goed.

De hele aflevering over Youp van 't Hek is terug te zien op NPO Start.

Meer over