De laatste ronde!

Youp van 't Hek over pensioen: 'Denk dat we allemaal wel toe zijn aan wat anders'

26 mei 2024 12:09 | sterren | Door Jef Willemsen

© Hekwerk
Youp van 't Hek speelde afgelopen zaterdag zijn allerlaatste solovoorstelling. De 70-jarige cabaretier zwaait af na vijftig jaar op de planken maar is naast weemoedig ook realistisch: 'Ik heb geen spijt van mijn beslissing'.

Van 't Hek eindigde een halve eeuw cabaret met de voorstelling De laatste ronde die hij de afgelopen weken mocht spelen in een steevast uitverkocht Carré. Zaterdag 25 mei nam hij voor het laatst het slotapplaus in ontvangst.

Weemoed

Aan Shownieuws vertelt Van 't Hek dat hij naast het optreden zelf ook de 'manier van leven' gaat missen die het bestaan als toerend komiek met zich meebracht: "Ik werk met een team waarvan de meesten er al vanaf 1984 bij zijn, en de rest is sinds 1996 bij me. Ik denk dat we allemaal wel toe zijn aan wat anders".

Post

Fans lieten zijn afscheid niet onopgemerkt voorbij gaan, merkte Youp ook in zijn brievenbus: "Het is heel ontroerend, ik krijg veel brieven, echt onbedaarlijk veel post, ontzettend leuke post. Niet alleen van 'we hebben gelachen', maar van mensen die echt mijn voorstellingen hebben gevolgd."

Een registratie van De laatste ronde! is zaterdag 1 juni te zien op NPO 1.

Meer over