Broertje van twaalf vindt het ‘vet’

YouTuber Jeroen van Holland komt uit de kast in L‘HOMO: “Ik ben gay”

YouTuber Jeroen van Holland vindt het tijd voor de waarheid. Hij komt uit de kast in de nieuwe L’HOMO. “Ik weet het al sinds mijn vierde.”

De YouTube-ster is inmiddels 18 jaar oud, maar kwam tegenover zijn familie al eerder uit de kast. De eerste die het wist, was zijn moeder. “Toen ik het haar had verteld, zei ik direct: ‘Niet aan papa vertellen,’ maar dat deed ze toch,” vertelt Jeroen in het blad. Gelukkig stelde iedereen zich heel tolerant op. “Mijn broertje van twaalf vind het juist ‘vet’.”

Volgers verliezen

Nu zijn volgers ook weten dat hij gay is, is Jeroen toch een beetje zenuwachtig. Acht op de tien kijkers van zijn YouTube-kanaal is vrouw. “Ik krijg het er wel heel benauwd van,” zegt hij. “Straks denken de fans: Jeroen is leuk, maar hij is gay, dus laat maar.” Maar als hij volgers verliest om zijn geaardheid, maakt hem dat niet uit. “Als meisjes alleen naar mij kijken omdat ze denken dat ze een kans maken, dan maakt het niet uit of ik nu of over vijf jaar uit de kast kom. Dan raak ik ze toch kwijt.”

Voorbeeldfunctie

De YouTuber vindt vooral zijn voorbeeldfunctie belangrijk. “Of ze nog gepest worden op school of een negatief zelfbeeld hebben: door mijn content voelen mijn kijkers zich veilig bij mij. Dat laten jongens én meisjes me weten.”

 

😄

Een bericht gedeeld door Jeroen van Holland (@jeroenvholland) op

Lees ook: Deze L’HOMO-editie had een totaal andere cover dan we gewend zijn.

Meer over:

Reageren