Voorbeeld

YouTuber Jessie Maya wint eerste Pride Award

2 augustus 2019 15:27 | sterren | Door Televizier

© AVROTROS
YouTuber Jessie Maya is een van de eerste winnaars van de Pride Awards. Deze nieuwe prijzen zijn een initiatief van omroep AVROTROS om aandacht te geven aan de acceptatie van LHBTI'ers.

Jessie Maya won de prijs voor haar video's over haar transitie van Jeroen naar Jessie. Ze is daarmee een voorbeeld voor veel jonge mensen. Jessie ontving de meeste stemmen van het publiek. Ze liet daarmee de andere genomineerden, Erwin Olaf, Margriet van der Linden, Merel van Dongen en Romana Vrede achter zich. 

Krzysztof

De andere Pride Award ging naar Krzysztof Dobrowolski, de voorlichter van COC. Hij won in de categorie onbekende personen die zich inzetten voor de LHBTI-gemeenschap. Krzysztof coördineert al twintig jaar vrijwillig de LHBTI-voorlichtingen op scholen in Amsterdam. 

Aandacht voor LHBTI

AVROTROS besteedt ronde Pride in Amsterdam deze week ook op televisie en radio veel aandacht aan de LHBTI-gemeenschap. Zoals de online serie Pride Talk, de documentaire Ellie aan de verkeerde kant en de live-registratie van de Canal Parade op NPO 1. LHBTI staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender-  en intersekse personen. 

 

 

Meer over