YouTuber Zoella bereikt wereldwijde sterrenstatus

Zoe Sugg, beter bekend als YouTuber Zoella, schaart zich wat betreft populariteit tussen de grootste sterren ter wereld. Maar wie is ze eigenlijk?

De 24-jarige Zoella schaart zich dankzij haar 6,6 miljoen volgers op YouTube, 3,5 miljoen op Instagram en 2,6 miljoen op Twitter tussen de populairste vrouwen van 2014. Dit heeft ze allemaal voor elkaar gekregen dankzij haar vlogs (videoblogs) op de YouTube.

Zoella

Zoella maakt filmpjes op haar slaapkamer in het Britse kustplaatsje Brighton, waar ze de kijkers make up-, haar- en winkeltips geeft. Daarnaast komen haar vrienden, die inmiddels ook YouTube-sterren zijn, voorbij in de filmpjes.

YouTube

Zoella laat, in tegenstelling tot veel Hollywoodcelebs, ook haar mindere kanten zien in de filmpjes die ze maakt. Zo spreekt ze openlijk over haar paniekaanvallen, en dan voornamelijk over hoe je deze kunt voorkomen. Mede door deze kwetsbare opstelling is ze geliefd bij veel jongeren in de leeftijdscategorie 13 -17 jaar.

Geld

Zoella is zelfs zo populair dat haar debuutroman Girl Online in de eerste week beter werd verkocht dan Harry Potter en De Da Vinci Code

Daarnaast heeft de YouTuber ook nog een eigen make up-lijn bij drogisterijketen Superdrug, ze kwam voor in kookvideo’s van de Britse supermarkt Asda en ze wordt door YouTube betaald voor het aantal clicks op haar video.

Ook de Nederlandse YouTuber Enzo Knol is ongekend populair.

Reageren