'Bevolen deze rectificatie te plaatsen'

Yvonne Coldeweijer plaatst rectificatie over Samantha Steenwijk

2 mei 2022 14:14 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP/Ramon van Flymen

Yvonne Coldeweijer heeft vandaag een rectificatie geplaatst van de roddel die zij eerder naar buiten bracht over Samantha Steenwijk. Volgens Yvonne zou de zangeres illegale dieetpillen hebben gebruikt om af te vallen, maar Samantha ontkende dit en spande zelfs een zaak aan tegen de juicevlogger.

Afgelopen vrijdag deed de rechter uitspraak in de zaak tussen Yvonne en Samantha: de juicevlogger moest de roddel rectificeren. In haar Instagram Stories deelt Yvonne nu de rectificatie.

Rectificatie

"In de uitzending van Life of Yvonne van 15 maart 2022 op YouTube heb ik beweerd dat Samantha Steenwijk was afgeslankt door het gebruik van verboden en gevaarlijke afslankpillen en dat ze daarover zou hebben gelogen", begint Yvonne haar bericht. Ze vervolgt: "De voorzieningenrechter van de Rechtbank in Amsterdam heeft in een vonnis van 29 april 2022 geoordeeld dat ik die bewering niet waar heb kunnen maken, dat deze onrechtmatig is tegenover Samantha Steenwijk en heeft mij daarom bevolen deze rectificatie te plaatsen."

Lees ook: Samantha Steenwijk haalt uit naar Yvonne Coldeweijer

Kort geding

Twee weken geleden spande Samantha een kort geding aan tegen Yvonne. De juicevlogger had toen al op haar eigen manier een rectificatie geplaatst en de video waarin de roddel werd benoemd offline gehaald, maar dat was voor de zangeres niet genoeg. Samantha eiste een rectificatie op haar eigen manier en een schadevergoeding van 5000 euro, waarvan ze uiteindelijk alleen het eerste kreeg. 

Meer over