Oeps!

Yvonne Coldeweijer trapt in nepvideo van 'snuivende' Talitha Muusse

23 mei 2022 10:11 | sterren | Door Esther Hut

© ANP / Ramon van Flymen

Dat Yvonne Coldeweijer niet vies is van wat ‘juicy’ roddels, is inmiddels bekend. De filmpjes deelt ze dan ook graag met haar volgers, maar deze keer is ze in een val van BNR getrapt.

Presentatrice Talitha Muusse en BNR wilden kijken hoe juicekanalen precies te werk gaan en of alles zomaar overgenomen wordt. Daarom deelde BNR anoniem een filmpje met Yvonne waarin Muusse van de achterkant gefilmd wordt in een toiletruimte.

Weinig te zien

Er is vrij weinig te zien op de video, maar Yvonne baseert zich op de berichten die ze ontving bij de video waarbij gezegd werd dat Muusse op een afscheidsfeest voor een collega 'opgefokt' deed en poeder om haar neus had.

Yvonne dacht dat ze een juicy roddel te pakken had, maar niets was dus minder waar. Muusse wil met deze actie laten zien hoe makkelijk juicekanalen ‘onwaarheden verspreiden’.

“Ik ben gewoon een juicekanaal”

In een eerste reactie liet Yvonne weten dat ze niet 'een of andere onderzoeksjournalist' is. “Ik ben gewoon een juicekanaal. Als ik een video ontvang van iemand die zit te snuiven, dan post ik het gewoon! Het is gewoon juice. That's it.”

Daarna haalt ze flink uit naar Muusse op haar Instagram: “Talitha Muusse (een ontslagen presentatrice van Op1) en BNR nieuwsradio wilden bewijzen dat ik niet integer ben', zo begint ze haar verhaal. 'Ze misleidden me met nepjuice en haalden daar zelfs de landelijke pers mee. Zo zo, dat was alweer even geleden he meid? Zat je carrière in een dipje?”

“Ik hou me aan de richtlijnen”

“De rechter heeft me richtlijnen gegeven waar ik me aan hoor te houden. Ik hoef niet te bewijzen dat iets 100% zeker waar is. Ik moet laten zien dat het aannemelijk is. Als jij in een video stiekem bij de wastafel aan een sleutel snuift, acht ik het aannemelijk dat je daar coke gebruikt. Dat is toch logisch? Daarnaast heb ik hoor en wederhoor toegepast en ook nog vermeld dat de video fake kan zijn. Ik heb dus rechtmatig gehandeld.”

Talitha reageerde vanmorgen bij Veronica. Bekijk hieronder haar reactie.

Meer over