Zachary Quinto niet blij met George Takei

George Takei is niet te spreken over het feit dat 'zijn' personage Sulu in de nieuwe Star Trek film uit de kast komt. Die kritiek is Spock-acteur Zachary Quinto in het verkeerde keelgat geschoten.

George Takei (79) speelde Hikaru Sulu in de originele tv-serie en de films. Inmiddels is hij vooral bekend als homorechtenactivist en social media fenomeen. De makers van Star Trek: Beyond wilden hem eren door Sulu, nu gespeeld door John Cho, een echtgenoot en een kind te geven. Takei bedankte voor die eer, hij had liever gezien dat er een nieuw andersgeaard personage was bedacht.

Zachary Quinto

Tijdens een persconferentie voor Star Trek: Beyond werd Zachary Quinto gevraagd naar de controverse. Quinto, zelf openlijk homoseksueel, liet weten dat hij het jammer vond dat George het jammer vond. Volgens Zachary is het juist van belang dat homo zijn wordt gezien als iets doodnormaals en positiefs in de mainstream media en grote Hollywoodproducties. Het feit dat een actieheld als Sulu met een man is getrouwd zou enorm bijdragen aan die beeldvorming.

Alternatief universum

Toch begrijpt Zachary wel dat Takei het er moeilijk mee heeft: "Ik snap dat hij een hele persoonlijke band met dit personage heeft. Maar weet je, toen we in 2009 de eerste nieuwe Star Trek film maakten, hadden we al duidelijk gesteld dat dit een alternatief universum is. Verder hoop ik dat George uiteindelijk kracht kan putten uit het feit dat er zo enorm positief is gereageerd op het nieuws. Vooral door jonge mensen die het inspirerend en bemoedigend vinden."

Reageren