Verdrietig nieuws

Zanger Jan Rot (64) overleden

22 april 2022 14:53 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Olaf Kraak
De pas 64-jarige muzikant, zanger en schrijver Jan Rot is vanmorgen overleden. Dit meldt zijn familie zojuist op social media.

In een post op Facebook meldt de familie het verdrietige nieuws. "Vanmorgen heeft Jan vredig en vol liefde het leven verlaten. Hij heeft gekozen voor een stille crematie, zonder uitvaart."

Jan Rot

Ondanks het tragische verlies komt het voor de meeste mensen niet als een shock. De zanger maakte in augustus 2021 namelijk al bekend dat hij uitgezaaide darmkanker had. Een paar weken geleden holde Jans conditie snel achteruit. "Na een nieuwe scan is als een mokerslag aangekomen dat ik niet nog - zoals verwacht - een paar maanden, maar eerder een paar weken te leven heb. Mijn conditie holt achteruit."

Uitgezaaide darmkanker

Hij hoopte dan ook dat hij de tijd die hem nog gegund was, kon besteden met zijn familie. "Ik hoop er met mijn gezin nog een bijzondere tijd van te maken en dank iedereen voor alle warmte, steun en applaus de afgelopen decennia. Ik ben nog niet weg hier, maar zeg het alvast: Het was een prachtig leven", schreef hij op zijn Facebook-pagina. Jan Rot is 64 jaar oud geworden.

Kijk terug: Uitzending Volle Zalen met Jan Rot Klik hier

Cornald Maas interviewde Jan Rot in het tv-programma Volle Zalen - uitzending 1 maart 2022

Meer over