Video

Zanger Jeroen van der Boom ontroert Eva Jinek met AI-liedje

19 mei 2023 10:58 | sterren | Door Tessa Kok

© Screenshot RTL/Jinek

In de uitzending van talkshow Jinek van gisteravond stond kunstmatige intelligentie (AI) centraal. Die technologie wordt populairder en populairder, mede omdat computers op basis van opdrachten zelf geloofwaardige tekst, muziek of kunst kunnen maken. Zanger Jeroen van der Boom ging aan de slag met deze technologie om een nummer te maken voor het ongeboren kindje van Eva Jinek, tot ontroering van de presentatrice. 

Van der Boom liet de tekst voor het liedje Slaap, Lief Kindje maken door een computer. Zelf ging hij daarna aan de slag met het componeren van de muziek. 

Emotioneel

In de uitzending bracht Jeroen van der Boom het AI liedje ten gehore. De zanger waarschuwde de kijkers en Jinek-tafel vooraf al dat lang niet alle passages ergens op sloegen. Dat was in het nummer dan ook terug te horen, want hier en daar kwamen er best wat vreemde zinnen voorbij. Ondanks dat, was Eva Jinek zichtbaar ontroerd door het AI-lied van Jeroen van der Boom. Met tranen in haar ogen zei ze na afloop: ''Ik ben gewoon ontroerd!''

Bekijk de video van het optreden hieronder.

Meer over