Op Prime Video

Zanger Rolf Sanchez komt met eigen documentaire

31 augustus 2023 09:21 | sterren | Door Tessa Kok

© AVROTROS
Zanger Rolf Sanchez krijgt een eigen documentaire op Prime Video. De docuserie heeft de naam 'Mi Historia' en is gericht op het leven van de Dominicaans-Nederlandse artiest, zijn ups en downs en het harde werk achter zijn succes.

Fans van de zanger moeten nog eventjes geduld hebben, want de documentaire 'Mi Historia' is vanaf 23 september te zien op Prime Video. 

Persoonlijke verhaal

Rolf laat weten dat hij niet kan wachten om de docu met zijn fans te delen. ''Ik deel mijn persoonlijke verhaal op een manier die ik nog nooit eerder heb gedaan'', zegt hij erover. ''Niet alleen belicht ik de positieve aspecten van mijn carrière, maar ik werp ook een licht op de periodes van tegenslagen en doorzettingsvermogen.''

Nieuwe single

Sanchez brengt na een periode van afwezigheid vandaag ook een nieuwe single uit: 'Ik Denk Aan Jou'. Hij gaf fans gisteren bij Humberto alvast een voorproefje, want daar zong hij zijn nieuwe Nederlandse ballad live. Het liedje komt oorspronkelijk uit het televisieprogramma I Want Your Song, waarin songwriters de uitdaging moesten aangaan om een nummer voor hem te schrijven. Door de stemproblemen van Rolf werd de release van het liedje voor een langere tijd uitgesteld.

Meer dan stemproblemen

Rolf Sanchez cancelde zijn AFAS-concerten omdat hij te maken had met stemproblemen. In talkshow Humberto vertelde hij woensdag openhartig over deze tijd en liet hij weten dat er veel meer achter zat. ''Er kwam best wel veel op me af na Beste Zangers. Altijd wilde ik goed genoeg zijn voor anderen. Ik was de hele tijd bezig met: 'ben ik nog wel goed genoeg?', zei hij erover. ''Juist omdat ik zolang heb gevochten voor die droom, AFAS, wilde ik dat vasthouden. Toen kreeg ik in één keer een soort van twijfel. Ik wist op een gegeven moment niet meer wat ik zelf wilde en voelde.''

''Toen zei de dokter: je stembanden zien er gewoon perfect uit. Maar door al die twijfels en meningen van derden begon er een bepaalde spanning op mijn lijf te slaan. Het werd steeds maar erger. Dus op een gegeven moment sloeg dat zo over op mijn stem, dat elke keer dat ik aan het optreden was en er ging iets niet, dan zei ik: zie je wel, ik ben niet goed genoeg.'' Hij vertelde in Humberto dat hij daarna hulp heeft gezocht en een stapje terug heeft genomen. In de nieuwe docu komt meer aan het licht over deze periode van zijn leven. Hieronder is het interview met Humberto Tan te bekijken.

Meer over