Procedure gaat door

Zedenpolitie schrapt onderzoek verkrachtingszaak Danny de Munk

16 november 2022 17:53 | sterren | Door Jef Willemsen

© SBS
De zedenpolitie kan onvoldoende bewijs vinden dat Danny de Munk zich schuldig zou hebben gemaakt aan verkrachting. Hierdoor zal het Openbaar Ministerie de zanger ook niet langer vervolgen.

Danny's advocaten Royce de Vries en Annemiek van Spanje laten aan de media weten dat Danny de Munk niet langer door de politie wordt aangemerkt als verdachte van verkrachting.

Zedenpolitie

De afgelopen maanden onderzocht de zedenpolitie claims van een vrouw dat De Munk (52) zich vijftien jaar geleden aan haar zou hebben vergrepen toen ze samenwerkten in de musical Ciske de Rat. Dit onderzoek werd vroegtijdig afgerond vanwege gebrek aan bewijzen. Danny gaf eerder dit jaar al aan geen seks te hebben gehad met de vrouw, maar dat hij wel met haar gezoend zou hebben. 

Valse aangifte

De Munk sprak tegen RTL Boulevard van een 'valse aangifte' en deed een tegenaangifte. Deze zaak gaat vooralsnog gewoon door. Danny en zijn advocaten willen de vrouw onder ede laten horen om 'de onderste steen boven te krijgen'.

Reactie Danny

Nu zowel politie als Openbaar Ministerie hebben bepaald dat De Munk niet vervolgd wordt voor deze zaak is zijn naam gezuiverd. Toch laat de zanger in een reactie via zijn advocaten weten niet opgelucht te zijn: "Het is een bevestiging van iets wat ik al wist. Ik heb vanaf het begin gezegd mij niet schuldig te hebben gemaakt aan een zedenmisdrijf. Ik voel daarom geen blijdschap, vooral omdat deze valse beschuldiging privé en zakelijk zoveel kapot heeft gemaakt."

Voorlopig doet Danny geen interviews en richt hij zijn aandacht op zijn gezin, zijn persoonlijk herstel en dat van zijn loopbaan.

Meer over