Goed nieuws!

Zenuwslopende onderzoeken voor Linda Hakeboom

30 november 2022 13:50 | sterren | Door Marjolein Vos

© ANP KIPPA/Sem van der Wal
Een spannende dag voor tv-presentatrice en regisseuse Linda Hakeboom. Ze krijgt weer allerlei onderzoeken vanwege haar borstkanker. Gelukkig krijgt ze goed nieuws.

Dat vertelt Hakeboom op Instagram.

Instagram update

"Daar ging ik weer, in dat apparaat. In die witte tunnel die mij ging vertellen of ik nog even door mag op deze aardbol of niet. Iedere keer bouwt de spanning op naar het moment dat ik in de scanner word geschoven. Ik denk vooraf steeds: 'ah joh, routineonderzoek, natuurlijk is het nog niet terug.' Maar als ik eenmaal het ziekenhuis binnenloop, weer een infuus in mijn arm krijg, dat apparaat ingeschoven word, dat enorme lawaai hoor van die machine die mijn lichaam in minuscule plakjes opdeelt, dan bereid ik me automatisch voor op slecht nieuws", aldus Hakeboom op haar Instagram.

Mentale marteling

"Ineens voel ik het overal zitten. Terwijl de technologie om me heen giert, denk ik: 'dat pijntje dat ik voelde, dat is natuurlijk een uitzaaiing. De artsen zien nu op hun schermpje dat het helemaal verkeerd is'. Het is een mentale mini-marteling. Met gelukkig weer een goed einde. Op de plakjes van mijn lichaam zijn geen kwaadaardige vlekken te zien. Ik mag weer even opgelucht ademhalen! Geniet van het leven, lieve mensen! Ik wens jullie allemaal een geweldige dag vandaag!"

Bestralingen

Hakeboom kreeg in 2020 de diagnose borstkanker waarna ze chemo kreeg en ook 20 bestralingen. In 2021 mocht Hakeboom een Televizier-Ster in ontvangst nemen. Ze maakte over de behandeling de online videoserie Linda's Kankerverhaal. 

Hakeboom is vanavond weer te zien in Het Perfecte Plaatje op RTL4.

Meer over