ASIA-syndroom

Borstimplantaten deden Zimra Geurts in rolstoel belanden

15 oktober 2020 16:36 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Fotomodel Zimra Geurts (29) kampte de afgelopen jaren met ernstige gezondheidsklachten die artsen eindelijk konden herleiden naar haar borstimplanten.

Het is al jaren stil rond Geurts die in 2011 begon aan een loopbaan als (Playboy)model en ook op televisie furore maakte als verslaggever van GeenStijl en als deelnemer aan onder meer Expeditie Robinson en Op zoek naar God.

Burnout

In 2017 verdween ze uit de spotlights met klachten die aan een burnout deden denken. Ze herstelde echter niet en kreeg steeds meer fysieke klachten die niets met oververmoeidheid te maken hadden: haar benen weigerden dagelijks voor periodes dienst en ze kon zich steeds moeilijker uiten. Uiteindelijk werd ze bedlegerig.

Op bed

Op haar website www.zimraasia.nl doet Geurts voor het eerst haar verhaal. De artsen stonden voor een raadsel terwijl ze steeds zwakker werd en niet eens meer zelf naar de wc kon. Negen maanden lag ze op bed waarvan zes zonder een woord te spreken. Ze communiceerde slechts met vingergebaren. 1 vinger voor ja, 2 voor nee. Familie en vrienden vreesden voor haar leven, maar artsen wisten zeker dat ze niet dood zou gaan.

Auto-immuunziekte

Na lange tijd werd duidelijk dat Zimra's borstimplantaten de boosdoeners waren. De kunstmatige protheses hadden een auto-immuunreactie in haar lichaam veroorzaakt, beter bekend als het ASIA-syndroom. De implantaten zijn verwijderd en Zimra is aan de beterende hand, maar nog altijd afhankelijk van een rolstoel. 

 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Zimra Geurts (@zimrageurtsss) op

 

Zimra veilt de gewraakte borstprotheses om geld in te zamelen voor Women For Women, een stichting die vrouwelijke oorlogsslachtoffers steunt.

Meer over