'Slapeloze nachten'

Zo gaat het met de afvaller van Expeditie Robinson na heftige exit

13 november 2023 10:30 | sterren | Door Tessa Kok

© RTL
In de Expeditie Robinson-aflevering van gisteravond ging het er heftig aan toe. Een onverwachte wending tijdens de eilandraad liet zowel de afvaller zelf als de kijkers thuis verbijsterd achter.

Let op: dit artikel bevat spoilers over de laatste aflevering van Expeditie Robinson.

Exit

Zondag zagen Expeditie Robinson-kijkers hoe kandidaat Krista Arriëns de meeste stemmen kreeg bij de eilandraad. Dat kwam vrij onverwachts, omdat Radmilo meerdere keren had aangegeven dat hij graag naar huis zou gaan omdat hij het thuisfront mist. Dat bleek achteraf dus een spelletje, want de meeste stemmen waren voor Krista. Ze kon het maar niet geloven en liep zelfs weg bij de eilandraad. Nadat ze terugkeerde bij de groep, ging ze het gesprek met hen aan. Ze noemde het een 'onmenselijke' actie. 

Bizarre wending

In Back2Base gaat Geraldine Kemper iedere week langs bij de afvaller uit het survivalprogramma. In de nieuwste aflevering vertelt Krista hoe het met haar gaat en blikt ze terug op haar heftige exit. Over de eilandraad laat ze het volgende uit: "Ik wilde graag geloven dat wat Radmilo tegen mij zei ook echt klopte. Ik kwam uit best wel een hoge intensiteit door alles wat er in die dagen ervoor tussen mij en Maxim gebeurde." Na de exit van Maxim voelde Krista zich weer ontspannen omdat ze dacht dat ze veilig was.

Ze vertelt aan Geraldine dat het wel even door haar hoofd heeft gespookt dat het mogelijk is dat Radmilo niet eerlijk tegen haar was. Omdat dat te oneerlijk zou zijn, wuifde ze dat idee al snel weer weg. "Radmilo zei dat het niet persoonlijk was, maar het was wél persoonlijk. Dat kan je niet zeggen, dat het niet persoonlijk was.''

Krista geeft in Back2Base aan dat het programma aanmoedigt om het spel zo zuiver mogelijk te spelen en om dus geen extra dingen op het briefje te schrijven tijdens de eilandraad, iets wat Radmilo dus wel deed. ''Ik dacht: je gaat nu keihard over mijn grens, ik ga er even uit. Er was zoveel boosheid'', licht ze toe over het moment dat ze wegliep bij de groep.

Slapeloze nachten

Krista vindt het nog steeds lastig wat er gebeurd is. ''Ik heb er echt slapeloze nachten van gehad, dat ik iedere keer weer die blikken zag. De eerste keer dat ik het terugzag hield ik het weer niet droog.'' Ze laat weten dat er ook niet meer over gesproken is achteraf. De deelneemster zegt dat ze er ook niet op zit te wachten om vrienden te worden met de mannen die haar er op deze manier uitgewerkt hebben. Wel is ze nog heel goed bevriend met Willem.

Hieronder kun je het interview van Geraldine Kemper met Krista Arriëns bekijken.

Expeditie Robinson is iedere zondag om 20.00 uur op RTL4 te zien.

Meer over