Zorgen over gezondheid Adèle Bloemendaal

27 december 2016 10:43 | sterren | Door Televizier

De gezondheid van Adèle Bloemendaal (83) laat zeer te wensen over. Bloemendaal moest de afgelopen weken twee keer met spoed in het ziekenhuis worden opgenomen wegens longproblemen.

De Telegraaf weet te melden dat de conditie van de legendarische actrice en zangeres meer dan broos is. Vooral bij haar eerste opname zou ze dermate verzwakt zijn dat artsen vreesden voor haar leven.

Longontsteking

Boosdoener is een hardnekkige longontsteking die lastig te behandelen blijkt. Inmiddels is Adèle, die over 2 weken 84 hoopt te worden, weer ontslagen uit het ziekenhuis en teruggekeerd naar haar kamer in de Amsterdamse zorginstelling De Flesseman waar ze sinds 2013 woont. 

Hersenbloeding

De gezondheid van Bloemendaal laat al jaren te wensen over. In 2000 werd ze tijdens een voorstelling getroffen door een hersenbloeding. In de jaren die volgden verdween ze langzaam uit het openbare leven. In 2014 kreeg ze opnieuw een zware beroerte waar ze maanden van moest revalideren.

Biografie

Ingewijden hopen dat Adèle in elk geval de publicatie van haar biografie nog mee mag maken. Komend voorjaar publiceert auteur Henk van Gelder het werk over haar behoorlijk onstuimige leven. Van haar ruige vriendschap met John Kraaykamp en Rijk de Gooijer en de jaren met Donald Jones tot de vele hitseries als 't Schaep met de vijf pooten en 't Zonnetje in huis en haar roemruchte one woman shows.

Meer over