Zwangere Bobbi Eden volgt cursus zelfhypnose

19 augustus 2016 16:19 | sterren | Door Televizier

© RTL Nederland

Bobbi Eden is van plan haar eerste kindje onder hypnose ter wereld te brengen. Samen met haar man Marq heeft de pornoactrice een cursus HypnoBirthing gevolgd.

Het idee achter de hypnosetechniek is relatief eenvoudig: tijdens de bevalling wordt de aanstaande moeder onder lichte hypnose gebracht, met hulp van haar partner. In theorie raakt de vrouw daar uiterst ontspannen door, waarna in de hersenen de gelukopwekkende stof endorfine wordt aangemaakt die werkt tegen de onvermijdelijke pijnprikkels. 

Eendaagsecursus

Inmiddels heeft Bobbi (36) de verplichte eendaagsecursus HypnoBirthing met succes afgesloten en lijkt ze klaar voor de komst van haar kleine man in september. Maar ook manlief Marq moest aan de bak. Vaders hebben als taak hun partner te ondersteunen, bijvoorbeeld door bruikbare ademhalingsoefeningen te doen en steunende mantra's te leren. Vol trots deelde de mommy-to-be na de cursus een kiekje van haar nog immer groeiende buik op Instagram. 

Doutzen Kroes

Helemaal nieuw in BN'er-land is HypnoBirthing niet. Supermodel Doutzen Kroes beviel ook onder een lichte roes, met hulp van haar man Sunnery James die haar tijdens de bevalling masseerde en moed in sprak. 

Meer over