Stemmen kan nog!

Acht leuke weetjes over de Gouden Televizier-Ring

18 September 2020 16:17 | televizier-ring-nieuws | Door Niels van Rijn

Het laatste weekend om te stemmen voor de Gouden Televizier-Ring is aangebroken. Heb jij nog niet gestemd? Doe het dan nu! Voor alle anderen: hieronder 8 leuke weetjes uit 55 jaar Gouden Televizier-Ring! 

Stem nu, klik hier!

Op 8 oktober wordt de Gouden Televizier-Ring voor de 55e keer uitgereikt. Alle gebeurtenissen rondom dé tv-publieksprijs van het jaar leveren inmiddels genoeg stof op voor een boek, maar wij houden het nu even bij 8 wist-je-datjes. Komen ze!

Wist je dat...

... RTL tot nu toe het vaakst Gouden Televizier-Ringen heeft mogen ontvangen? Namelijk 13 keer!!


... Een van de meest besproken onderwerpen in de geschiedenis van de Televizier-Ring een opmerking van Chantal Janzen was? Chantal zei namelijk na een zangoptreden van hockeyster Fatima Moreira Melo: ‘wat kan die meid hockeyen zeg.’ Iets wat bij de hockeyster niet per se in goede aarde viel.


... Chantal Janzen sowieso veel besproken is in combinatie met de Televizier-Ring Verkiezing? Ze won, net als 'concullega' Yvon Jaspers al 5 keer de Televizier-Ster voor Beste Presentatrice. Geen andere tv-vrouw won de prijs tot nu toe vaker.


... De Televizier Oeuvre Award drie keer is uitgereikt? Namelijk in 1974 aan Willem Duys, in 2009 aan Mies Bouwman en in 2015 aan Linda de Mol.


... Er vanaf 1992 tot 2000 een Zilveren Tulp werd uitgereikt? Deze prijs ging naar de beste buitenlandse serie die in Nederland op de tv te zien was.


... Er dit jaar een nieuwe prijs is voor series en films? In november 2020 reiken onze collega's van Guidinc.nl de Guidinc Awards uit. In deze awardshow worden in verschillende categorieën prijzen uitgereikt voor producties die op streamingsdiensten in Nederland te zien zijn. Later meer! Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan hier aan.


... Expeditie Robinson al vijf keer genomineerd is voor de Gouden Televizier-Ring, maar deze tot nu toe nog nooit heeft gewonnen?


... Je tot maandagochtend 21 september 8:00 uur nog kunt stemmen op de Gouden Televizier-ring 2020!!!!

Stem nu, klik hier!

Meer over