Naast idool André

Angela Schijf openhartig op Instagram na Televizier-Ster nominatie

1 oktober 2020 08:32 | televizier-ring-nieuws | Door Jef Willemsen

© William Rutten
Angela Schijf is in de running voor haar derde Televizier-Ster, maar de actrice laat op Instagram weten danig onder de indruk te zijn van haar medegenomineerden.

In een openhartige Instagram-post doet Angela een boekje open over de band die ze voelt met André van Duin en Elise Schaap, de andere twee kanshebbers in de categorie.

Carré & André

Angela heeft ook een bijzondere band met Carré, waar het Gala dit jaar plaatsvindt. Als meisje van tien speelde ze in 1987 mee in de voorstelling 100 jaar Carré. Op die avond kreeg ze een handtekening van André van Duin en dat is ze nooit vergeten. 

Verlegen

Zo schrijft Angela: "André is een uniek mens en artiest. Toen en nu. Dat ik nu naast hem genomineerd ben voor een Televizierster, dat maakt me wel verlegen. Nog steeds kijk ik tegen hem op. In mijn volwassen leven heb ik nooit meer een woord durven wisselen als we eens in dezelfde ruimte waren. Ik word instant verlegen. Nog altijd is er niemand zoals hij."

Angela & Elise

Elise Schaap won vorig jaar de Televizier-Ster en Angela heeft ook mooie woorden voor haar concullega: "We hebben allebei zo’n lekker Hollandse, vrij onsexy, achternaam. Geeft niks. Ik zat naast haar tijdens het gala een paar jaar geleden. Wat is ze lief en leuk en steengoed. Ik zou graag eens samen spelen."

Chantal Janzen

De oprechte post kan op veel reacties van haar volgers rekenen. Ook Chantal Janzen laat het niet onberoerd. Zo schrijft ze: "En in datzelfde Carré stonden wij jaaaaaren later op het podium met de premiere van 42nd Street. Ik vol bewondering naar jou in de hoofdrol, jij met een en al liefde naar ons: het ensemble. Je bent van binnen nog steeds hetzelfde prachtige, hardwerkende, lieve, enthousiaste en bovenal steengoeie meisje. Louter liefde voor jou, Angela!"

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Toen ik 10 was deed ik mee met 100 jaar Carré. Het theater werd Koninklijk! Ik was het op één na kleinste kindje van The Sound of Music, een geweldige avond vol geweldige mensen. Ik had een schriftje meegenomen en heb al die grote sterren om handtekeningen gevraagd. De mooiste was van André van Duin. Ik heb hard mijn best gedaan om zijn handschrift na te bootsen. André is een uniek mens en artiest. Toen en nu. Dat ik nu naast hem genomineerd ben voor een Televizierster, dat maakt me wel verlegen. Nog steeds kijk ik tegen hem op. In mijn volwassen leven heb ik nooit meer een woord durven wisselen als we eens in dezelfde ruimte waren. Ik word instant verlegen. Nog altijd is er niemand zoals hij. En dan Elise Schaap. We hebben allebei zo’n lekker Hollandse, vrij onsexy, achternaam. Geeft niks. Ik zat naast haar tijdens het gala een paar jaar geleden. Wat is ze lief en leuk en steengoed. Ik zou graag eens samen spelen. Eervol om een nominatie te hebben temidden van mijn jeugdidool @avduinn en supercollega @elise_is_here Feestelijk en dankzij alle mensen die hebben gestemd (en een flinke dosis #teamwork) 🙏 #televizierring #goudentelevizierring #zilverentelevizierster

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

Op donderdag 8 oktober wordt tijdens het 55e Gouden Televizier-Ring Gala duidelijk wie de winnaars zijn.

Meer over