50ste Gouden Televizier-Ring onthuld

7 september 2015 19:30 | televizier-ring | Door Televizier

Het ontwerp van de 50ste Gouden Televizier-Ring is bekend; de ring is vanavond onthuld in RTL Boulevard. Het gouden sieraad, ontworpen door kunstenares Anneke Schat, heeft de toepasselijke naam 50 begeerde SchitteRingen.

Anneke Schat viert, net als de jarige Gouden Televizier-Ring, ook een jubileum: het is de veertigste ring die zij heeft ontworpen voor dé publieksprijs van Nederland. Hiervoor heeft de kunstenares zich laten inspireren door de geschiedenis van de Gouden Televizier-Ring.

SchitteRingen

“Het is een wervelende dans van 50 schitterringen; iedere ingevoegde ringvorm brengt een hommage aan alle Gouden Televizier-Ring winnaars”, legt Anneke Schat uit. “De cirkelvariaties in deze ring staan voor de diversiteit of buitengewoon verrassende verscheidenheid van de Gouden Televizier-Ring-dragers. Want van satire tot soap, van revue tot drama en van spelletjes tot talkshows: in alle disciplines is in de afgelopen jaren een Gouden Televizier-Ring uitgereikt.”

Uitreiking Televizier-Ring

Het Nederlandse publiek kan tot maandag 28 september 09.00 uur stemmen op zijn of haar favoriete programma of tv-persoonlijkheid op www.Televizier.nl/ring. De notaris stelt op maandag 28 september tevens vast welke drie (jeugd)programma’s, presentatoren en presentatrices er zijn genomineerd in de categorieën Gouden Televizier-Ring, Zilveren Televizier-Ster Man en Vrouw, Gouden Stuiver en Televizier Aanstormend Talent.

Daarnaast reiken de redacties van Televizier en het Gouden Televizier-Ring Gala in dit jubileumjaar ook een Televizier Oeuvre-Ring uit aan een tv-persoonlijkheid die van grote waarde is (geweest) in televisieland. Alle winnaars worden pas bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala dat AVROTROS op donderdag 15 oktober om 20.30 uur live uitzendt op NPO 1.

Meer over