Acteurs vallen ook in prijzen tijdens Gouden Televizier-Ring 2016!

1 augustus 2016 16:41 | televizier-ring | Door Televizier

© ANP

Dat is nog eens heugelijk nieuws: er komen meer prijzen bij tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. Ook acteurs maken nu kans op een Zilveren Televizier-Ster.

Eindelijk dingen ook acteurs mee naar de mooiste prijs van Nederland: Televizier voegt twee publieksprijzen toe aan de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016: de Zilveren Televizier-Ster Acteur en Zilveren Televizier-Ster Actrice. Het publiek kan dit jaar dus stemmen op de beste acteur en actrice in een Nederlandse tv-serie.

Kwaliteit

“De afgelopen jaren is de kwaliteit en kwantiteit van Nederlandse series enorm omhoog gegaan”, zegt Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier. “Dat zagen we ook terug in de Gouden Televizier-Ring Verkiezing: Divorce en Penoza zijn al eens genomineerd voor de publieksprijs en Flikken Maastricht won twee jaar geleden de Gouden Televizier-Ring. Maar het publiek kon niet eerder stemmen op zijn favoriete acteur of actrice in een Nederlandse tv-serie. Tot nu: tijdens deze Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016 worden ook de hoofdrolspelers van comedy’s, drama- en politieseries geëerd.”

Televizier Panel

Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, is hierbij niet over een nacht ijs gegaan. De Goeij: “We hebben onder leden van ons Televizier Panel, een trouwe groep tv-liefhebbers, onderzoek gedaan naar de behoefte aan een publieksprijs voor acteurs: 72% van hen stond hier zeer positief tegenover. Nog eens 69% was bovendien van mening dat er één prijs voor acteurs en één voor actrices moesten komen. Daarop besloten we de Zilveren Televizier-Ster Acteur en Zilveren Televizier-Ster Actrice in het leven te roepen.”

7 publieksprijzen

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing start op woensdag 24 augustus. Het publiek kan dan via Televizier.nl/ring stemmen op zijn favoriet in de categorieën Gouden Televizier-Ring (beste programma), Gouden Stuiver (beste kinderprogramma), Televizier Aanstormend Talent Award (talent van het jaar), Zilveren Televizier-Ster Presentator (beste presentator), Zilveren Televizier-Ster Presentatrice (beste presentatrice), Zilveren Televizier-Ster Acteur (beste acteur in een Nederlandse tv-serie) en Zilveren Televizier-Ster Actrice (beste actrice in een Nederlandse tv-serie).

13 oktober

De uitslag van deze verkiezingsronde wordt op donderdagavond 13 oktober bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. AVROTROS zendt het spektakel natuurlijk live uit op NPO 1.

Meer over