Bekendheid dreigt succes Streetlab-makers te nekken

15 oktober 2015 14:34 | televizier-ring | Door Televizier

© Screenshot Youtube/Streetlab

Streetlab is genomineerd voor de 50e Gouden Televizier-Ring. Maar de toegenomen populariteit kan het programma weleens funest worden, vrezen de makers.

De afgelopen tien jaar konden Daan Boom, Jasper Demollin, Tim Senders en Stijn van Vliet als relatief onbekende Nederlanders makkelijk hun stunts en sociale proeven uithalen. Daar kwam sinds Streetlab op televisie te zien is verandering in.

Bekendheid verpest experimenten

Volgens Jasper Demollin komt het steeds vaker voor dat hij en zijn vrienden herkend worden. "We hebben steeds vaker dat experimenten mislukken omdat we herkend worden. Voor de straatexperimenten is dat niet zo'n ramp, want dan zoek je door naar iemand die ons niet herkent. Lastiger zijn experimenten als meetrainen met Schalke 04 of je voordoen als medewerker van McDonald's. Dat moet in één keer goed gaan, zonder herkend te worden."

Streetlab bij de Ring

Die bescheiden bekendheid staat op het punt nog groter te worden. De vier vrienden zitten vanavond in Carré op de eerste rij voor een miljoenenpubliek. Maar dat vinden de heren naar eigen zeggen niet eens zo erg meer. In een interview met het AD noemen ze het idee genomineerd te zijn "echt knots!".

Stemmen werven

Via internet laten de mannen weten dat ze hun kansen niet al te hoog inschatten, zeker met geduchte tegenstanders als Expeditie Robinson en SynDROOM. Toch hebben ze dappere pogingen gedaan zichzelf te promoten en stemmen te werven. Zo gingen ze onder meer langs bij Jan Slagter met een zelfgebakken appeltaart om te zien of de Omroep MAX-baas te porren was op hen te stemmen. Hij beloofde zijn gezin te vragen te stemmen. Ook kregen ze vandaag nog meer onverwachte steun van BN'ers.

 

Meer over