Gouden Televizier-Ring

Bertrie Wierenga wint de Televizier-Ring Acteur 2023

12 oktober 2023 21:49 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© William Rutten

Het spel van Bertrie Wierenga in het afgelopen seizoen van GTST ging recht het hart in van de televisiekijker. Haar beloning: de Televizier-Ring Acteur.

Het personage van Bertie kreeg het afgelopen jaar nogal wat voor haar kiezen. Haar personage Shanti kreeg een stilgeboren baby en Bertie speelde die dramatische gebeurtenis zo overtuigend dat kijkers thuis massaal tranen met tuiten huilden. Daarnaast speelde Bertie de sterren van de hemel als Maria Magdalena in The Passion

Gunay Uslu

Het Nederlands publiek verkoos de actrice boven de andere genomineerde toppers, Robert de Hoog en Kim van Kooten. Een feit dat de prestatie des te groter maakt. Bertie was dan ook zeer in haar nopjes met de Televizier-Ring Acteur die ze kreeg van demissionair staatssecretaris van cultuur Gunay Uslu.

Extra gezien

"Oh kut", zijn de eerste woorden van Bertrie. "Ik voel me even extra gezien, maar ik vind dat iedereen dat gevoel zou moeten hebben. Wees lief en zacht voor elkaar, ik lijk Maria Magdalena wel. Maar het belangrijkste; lieve familie, lieve vrienden, ik maak een diepe buiging voor jullie. En Dorian Bindels, je bent mijn hart en ziel en ik hou van jou".

Meer over