Boer zoekt Vrouw Internationaal overduidelijke winnaar van Televizier-verkiezing

1 mei 2014 10:00 | televizier-ring | Door Televizier

Boer zoekt Vrouw Internationaal won met grote overmacht de Televizier-verkiezing voor beste liefdesprogramma. Daarmee is het programma geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2014.

Elk najaar zitten miljoenen Nederlanders elke zondagavond aan de buis gekluisterd om te genieten van een uurtje kneuterigheid en plattelandsgevoel in Boer zoekt Vrouw.

Boeren op zoek naar de liefde

Dit jaar zat er een extra touch aan het liefdesprogramma. Yvon Jaspers ging internationaal en probeerde de boeren Wim, Aletta, Jan, Jos en Johan in Bonaire, Canada, Denemarken, Frankrijk en Tanzania aan een partner te helpen. In totaal haalde Boer zoekt Vrouw Internationaal maar liefst 33% van de stemmen binnen. Dat is bijna evenveel als de nummers 2 en 3 samen, die beiden 17% van de stemmen kregen.

Memories

Op de tweede plek in de verkiezing van Beste Liefdesprogramma eindigde Memories met 17%. In dit programma brengt presentatrice Anita Witzier uit het oog verloren geliefden weer bij elkaar. Ze doet dit al sinds 1997 en elk jaar weer trekt het programma gemiddeld 1 à 2 miljoen kijkers! Een succesformule dus.

Love is in the Air

Met een haarlengte verschil eindigde Love is in the Air van presentator Robert ten Brink met eveneens 17% op een mooie derde plek. Voor het liefdesprogramma vliegt Ten Brink de hele wereld over om familieleden te herenigen die elkaar jaren niet hebben gezien. Een klus die wel besteed is aan Dokter Love.

De Ring

Evenals Boer zoekt Vrouw Internationaal, zijn via deze verkiezing Memories en Love is in the Air direct geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2014, en maken daarmee kans op de Ring.

Televizier-verkiezing

Televizier schrijft regelmatig op Televizier.nl een voorverkiezing uit in een specifiek genre. De eerste was de Beste Dramaserie. In die verkiezing werden Penoza, Overspel en Dokter Tinus de nummers 1, 2 en 3. In de tweede verkiezing gingen we op zoek naar het Beste Hulpprogramma. De Rijdende Rechter kwam als winnaar uit de bus, gevolgd door de nummers 2 en 3: Van de Straat en Verslaafd!

In de volgende Televizier-verkiezing, die op 13 mei start, staan realityprogramma’s centraal.

Meer over