Chantal Janzen over de Zilveren Televizier-Ster 2015

Chantal Janzen won voor het tweede jaar op rij de Zilveren Televizier-Ster. Maar het was lang onzeker of de ­presentatrice op tijd in Carré kon zijn.

Wat was er aan de hand?

“Ik was de hele week in Duitsland voor opnames van The voice kids, maar de Gouden Televizier Ring-organisatie vond het érg belangrijk dat ik erbij was in Carré. In eerste instantie dacht ik dat dit betekende dat ik de ­Zilveren Televizier-Ster al had gewonnen, maar het bleek te gaan om het overhandigen van de Televizier Oeuvre-Ring aan Linda de Mol. Ik kreeg uiteindelijk pas een paar dagen van tevoren toestemming van Sat 1 om ‘even’ op en neer te vliegen. Dat klinkt heel luxe en ik ben blij dat het kon, maar eigenlijk houd ik niet van dat soort capriolen.”

Wat is er dan op tegen?

“Door het gehaast en de onzekerheid zat ik alles behalve relaxt in Carré. En na afloop was er nauwelijks tijd om mijn Zilveren Televizier-Ster te vieren. Ik vloog de volgende ochtend al vroeg terug naar Duitsland voor de Blind Auditions. We hadden zelfs zo weinig tijd dat ik in het vliegtuig moest worden opgemaakt. We hadden behoorlijk wat ­turbulentie en mijn visagiste heeft vliegangst… Eigenlijk had daar een camera bij moeten zijn, haha.”

Hoe was het om Linda te mogen toespreken voor haar Televizier Oeuvre-Ring?

“Dat was zonder meer eervol en bijzonder. Alleen ik wist vooraf niet dat het de bedoeling was om Linda op het podium te halen en haar daar moederziel alleen te laten staan terwijl ik m’n ­verhaal deed. Had die vrouw een stoel of een kruk gegeven of gewoon op d’r plek laten zitten! Daarom zei ik er op dat moment ook iets van. Gelukkig pakte Linda het goed op, maar ongemakkelijk was het wel.”

Wat betekent de tweede ­Zilveren Televizier-Ster voor je?

“Heel veel, het is natuurlijk een publieksprijs en het blijft fantastisch als mensen je werk nog steeds waarderen. Dat ik ‘m mede voor Chantal blijft slapen heb gewonnen maakt hem extra speciaal. In programma’s als Dance dance dance en It takes 2 ben ik alleen de presentator, een radertje in het geheel. Chantal blijft slapen is echt míjn project, waar ik me met alles mag bemoeien - en dat ook doe. Ik noemde mezelf niet voor niets in mijn dankwoord een pain in the ass. Als dat werk wordt beloond, is dat natuurlijk geweldig.”

Waar kijk je naar uit in het nieuwe tv-seizoen?

Dance dance dance gaat een spektakel worden, maar tot nu toe heb ik het meeste plezier met Chantal blijft slapen. We werken inmiddels met een vast team en zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat het steeds leuker wordt om uit logeren te gaan.”

Reageren