Chantal Janzen wint Zilveren Televizier-Ster 2016 voor beste presentatrice

13 Oktober 2016 23:42 | televizier-ring | Door Televizier

© William Rutten

Chantal Janzen heeft voor de derde maal op rij de Zilveren Televizier-Ster gewonnen. Volgens het stemmend publiek is ze zonder meer de beste presentatrice van het jaar.

Chantal heeft het afgelopen seizoen natuurlijk ook een aantal hits gepresenteerd voor RTL 4. Zo schitterde ze naast Jandino Asporaat in Dance Dance Dance en praatte ze samen met Gordon zangwedstrijd It takes 2 aan elkaar. Daarnaast was ze actief als jurylid in Holland's got talent én ze maakte een nieuwe reeks van haar veelbekeken personalityshow Chantal blijft slapen.

"Genoeg gelachen"

Dat Chantal bekend staat om haar scherpe oneliners is geen geheim. In 2008 bezorgde ze onbedoeld Fatima Moreira de Melo een trauma na haar alles behalve zuivere optreden. In 2014 wees ze topvoetballers Memphis de Pay en Jasper Cillesen terecht en ditmaal moet Mark Rutte imitator Remco Vrijdag er aan geloven. Na een minutenlange speech zonder veel grappen maakte "Rutte" de winnares bekend. Met een kort, kordaat en killing "Goed, genoeg gelachen" bewees Chantal waarom ze voor de derde maal op rij de prijs had gewonnen.

Uitgesloten

Eerder gaf Chantal aan het stiekem juist jammer te vinden als ze de prijs opnieuw zou krijgen. De reglementen zijn namelijk onverbiddelijk: wie driemaal achter elkaar wint, mag een jaar niet meedoen. Wendy van Dijk en Yvon Jaspers kampten in respectievelijk 2005 en 2010 met ditzelfde luxeprobleem. 

Meer over