Checkpoint wint Gouden Stuiver 2014

Het wetenschappelijk verantwoorde Checkpoint heeft de Gouden Stuiver 2014 gewonnen. Na drie jaar op rij genomineerd te zijn, mocht Klaas van Kruistum de prijs in ontvangst nemen.

Klaas was door het dolle heen toen Marco Borsato en zijn dochter Jada de uitslag bekend maakten. Hij rende naar het podium en hield een passievolle toespraak, terwijl in de zaal het team van Checkpoint het theater bijna afbrak. 

Klaas memoreerde aan de eerste opnames van het programma, in een te koude loods terwijl alles fout ging. "Dit is echt Gouden Stuiver materiaal", zei een cameraman toen gekscherend. Het bleken profetische woorden.

Klaas van Kruistum niet zenuwachtig 

Na de show vertelde Klaas aan Televizier: „De eerste keer dat ik bij het Gala was, was ik enorm onder de indruk van alles wat er gebeurde. Deze keer was ik totaal niet zenuwachtig. Toen Checkpoint werd genoemd als winnaar van de Gouden Stuiver was de ontlading wel enorm! Alles viel die avond op z’n plek. Samen met het team maken we een prachtig programma. De Stuiver is voor het hele team én voor de EO”, aldus Van Kruistum.

Bekijk hieronder de uitreiking van de Gouden Stuiver 2014.

Meer over:

Reageren