Cornald Maas noemt Televizier-Ring verkiezing nog lang niet failliet

Cornald Maas kan zich totaal niet vinden in de kritiek op de Gouden Televizier-Ring verkiezing. Volgens Maas is de verkiezing nog lang niet failliet.

TV-kenners als Bert van der Veer en John de Mol hadden nadat Voetbal international eind oktober de Gouden Televizier-Ring won de nodige kritiek op de verkiezing. De stemprocedure zou volgens De Mol anders moeten en Van der Veer verklaarde de publieksprijs zelfs failliet.

Cornald Maas, tv-expert en presentator van het Gouden Televizier-Ring gala, liet in de Avrobode zijn licht schijnen op de kwestie.

"Onzin natuurlijk dat de winst van Voetbal international het failliet van de ring zou betekenen. Al eerder gingen outsiders er met de prijs vandoor. Frans Bauer, Jan Smit en de Lama’s versloegen beter bekeken programma's." aldus Maas.

De Televizier-Ring gaat dan ook niet om kijkcijfers alleen. "Het gaat ook om een actief stemmende achterban. Kennelijk interesseerde het de immense groep kijkers van The voice of Holland maar weinig of hun programma de Ring zou winnen.”

Vakjury
De stemprocedure wijzigen, ziet Maas niet zitten. "Een vakjury inschakelen, zoals Van der Veer opperde, is geen oplossing: een publieksprijs blijft een publieksprijs, of je het nou met de keuze eens bent of niet. Bovendien is Voetbal international de opvolger van een rijtje eerbiedwaardige, onomstreden winnaars als DWDD, Gooische vrouwen en Mooi! weer De Leeuw."

Maas kan zich tot slot opwinden over de kritiek van elite critici als Van der Veer. "Met uitspraken over een faillissement van de prijs beledig je de kijker. Al kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat die óók, in de beste Johan Derksen-traditie, een lange neus heeft willen maken naar de glamour van de Ring."

 

 

 

Meer over:

Reageren