Cornald Maas presenteert Gouden Televizier-Ring Gala

Cornald Maas presenteert op 21 oktober live vanuit Koninklijk Theater Carré het Gouden Televizier-Ring Gala 2011.

"De Televizier-Ring heb ik mijn leven lang gevolgd", zegt Maas. "Thuis, bij mijn ouders, toen ik eigen verslagen over de prijs schreef, later als tv-criticus en als programmamaker. Dus ik vind het uitdagend en spannend tegelijk om dit veelbesproken gala voor de AVRO te presenteren. Ook omdat de Televizier-Ring naast de Nipkow-schijf, die door een vakjury wordt toegekend, de belangrijkste tv-prijs is, de enige prijs van de kijker."

Gouden loper
Voorafgaand aan het gala presenteert Art Rooijakkers de Gouden Loper Show waarin hij live verslag doet op de gouden loper en de genomineerden het hemd van het lijf vraagt. Daarna begint de anderhalf uur durende liveshow waarin de kijker bepaalt welk van de drie genomineerde programma’s de felbegeerde Gouden Televizier-Ring 2011 verdient. Afgelopen vrijdag werden de genomineerden bekend gemaakt: Wie is de Mol?, The Voice of Holland en Voetbal International zijn in de race.

Willem Duys

Het gala van het jaar staat in het teken van zestig jaar televisie. De AVRO is erin geslaagd om menig tv-icoon te strikken voor de show. Het wordt een nostalgische avond waar op originele wijze wordt stilgestaan bij de roemrijke televisiegeschiedenis. Televisie-icoon Willem Duys zal worden geëerd door onder meer musicus Toots Thielemans die tijdens het live gala een nummer zal spelen voor zijn overleden vriend. Daarnaast halen wereldsterren dierbare herinneringen op aan Duys.

  • Gouden Loper Show:  21 oktober 19.55 uur Nederland 1
  • Gouden Televizier-Ring 21 oktober 20.30 uur op Nederland 1

 

Reageren