Datum Gouden Televizier-Ring 2013 bekend

Het Gouden Televizier-Ring Gala is dit jaar op vrijdag 18 oktober en zal live vanuit Carré worden uitgezonden. Vorig jaar won The Voice of Holland, wie gaat er dit jaar met de prestigieuze tv-prijs vandoor?

Op vrijdag 18 oktober wordt bekend wie de Gouden Televizier-Ring 2013 in ontvangst mag nemen. Tijdens het Gala, dat door de Avro live zal worden uitgezonden op Nederland 1, kan de Nederlandse tv-kijker stemmen op 3 genomineerde tv-programma’s. Een daarvan zal er met de prestigieuze hoofdprijs vandoor gaan.

Vorig jaar won na een spannende strijd de spectaculaire talentenjacht The Voice of Holland de Gouden Televizier-Ring. Wie wint dit jaar de ‘Oscar van de Nederlandse tv’?

Eerste stemronde

Om kans te maken tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala moet een tv-programma eerst genomineerd worden.

Tijdens de eerste stemronde op Televizier.nl kan gestemd worden op 100 tv-programma’s die de redactie al geselecteerd heeft. Ook is er een veld waar de stemmer zelf een programma in kan vullen. Uit deze eerste stemronde komen 3 genomineerde programma's, die tijdens het Gala met elkaar zullen strijden om de hoofdprijs van de Nederlandse tv.

De stembussen voor de eerste ronde gaan open op donderdag 29 augustus om 18.30 uur en sluiten op maandag 30 september om 9.00 uur. 

Andere prijzen

Alleen voor de Gouden Televizier-Ring geldt dat er twee rondes zijn. De andere prijzen die uitgereikt zullen worden hebben maar één verkiezingsronde, die op internet. Alle winnaars zullen onthuld worden tijdens het Gala in Carré.

De andere prijzen zijn: Zilveren Televizier-Ster Man voor de beste tv-presentator van het jaar, Zilveren Televizier-Ster Vrouw voor de beste tv-presentatrice van het jaar, de Gouden Stuiver voor het beste jeugdprogramma van het jaar en de Televizier Talent Award voor het beste nieuwe tv-gezicht, jong of oud. 

Prijs van de Kijker

De winnaar van de Gouden Televizier-Ring wordt niet gekozen door een jury, maar door de televisiekijkers van Nederland. De Ring heet daarom ook wel de Prijs van de Kijker. Televisiegids Televizier organiseert de verkiezing sinds 1964. Hier is een overzicht van alle prijswinnaars van de Gouden Televizier-Ring en de andere tv-prijzen.

Reageren