Gouden Televizier-Ring

De genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster Acteur/Actrice 2018

25 september 2018 08:00 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© Televizier
Ilse Warringa, Jennifer Hoffman en Lies Visschedijk zijn de drie genomineerde actrices voor de Zilveren Televizier-Ster Acteur/Actrice. Waar de mannen zijn? Die komen er niet aan te pas.

Met ingang van dit jaar zijn de categorieën Zilveren Televizier-Ster Acteur en Actrice samengevoegd, de dames en heren acteurs mogen onderling dus nog maar een prijs verdelen. Het dramatische gevolg is dat de heren er dit jaar finaal naast grijpen. De nominaties werden bekendgemaakt door het AD.

Dit zijn de genomineerde vrouwen van 2018 voor de Zilveren Televizier-Ster Acteur/Actrice.

De top 3 (in alfabetische volgorde)

• Ilse Warringa - De luizenmoeder

• Jennifer Hoffman - De luizenmoeder

Lies Visschedijk - Soof: Een nieuw begin

Ilse Warringa en Jennifer Hoffman

De luizenmoeder is zo populair dat zelfs twee actrices uit de serie genomineerd zijn voor een Zilveren Televizier-Ster. Ilse Warringa, die de nu al onvergetelijke Juf Ank creëerde en Jennifer Hoffman als de luizenmoeder zelf.

Lies Visschedijk

Nederland leerde Lies Visschedijk kennen dankzij Gooische vrouwen en werd door het publiek definitief in de armen gesloten dankzij de onhandige, ontwapenende Soof. En nu is ze misschien wel de populairste actrice van het land.

Wie er met De Zilveren Televizier-Ster Acteur/Actrice vandoor gaat, wordt bekend op donderdag 11 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Meer over