De Gouden Stuiver gaat solo

19 augustus 2016 10:38 | televizier-ring | Door Televizier

© William Rutten

Na 16 jaar zit De Gouden Stuiver niet meer vastgeklonken aan de Gouden Televizier-Ring. Stemmers kunnen vanaf dit jaar voor het beste kinderprogramma terecht op Televizier.nl/stuiver. En dat is voor iedereen makkelijker.

De Gouden Stuiver, de publieksprijs voor het beste kinderprogramma van het afgelopen jaar, is na zestien jaar volwassen geworden. De Stuiver maakt sinds 2000 onderdeel uit van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, maar staat nu eindelijk op eigen benen: (jeugdige) kijkers stemmen voortaan alleen op de publieksprijs voor het beste kinderprogramma via Televizier.nl/stuiver.

Eerlijke verkiezing

En dat is goed nieuws voor jonge kijkers, vindt Jeroen de Goeij, adjunct-hoofdredacteur van Televizier. “Nu kinderen alleen op het beste kinderprogramma van het afgelopen jaar hoeven te stemmen, maken we het kiezen op de Gouden Stuiver een stuk makkelijker. Jonge kijkers weten heel goed welk kinderprogramma je gezien moet hebben, maar hun mening over de Gouden Stuiver telde pas mee, als ze óók hadden gestemd voor de Gouden Televizier-Ring en de Zilveren Televizier-Sterren. En daar hadden sommige jonge kijkers helemaal geen verstand van, aangezien dit publieksprijzen voor volwassenen zijn. Nu kan dus echt iedereen – jong én oud - stemmen op de Gouden Stuiver. Wel zo eerlijk.”

Stemmen maar!

De verkiezing voor het beste kinderprogramma start, net als de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, op woensdag 24 augustus en eindigt op 26 september. Iedereen kan op zijn favoriet stemmen via Televizier.nl/stuiver. De verkiezing van de Gouden Televizier-Ring, de Televizier Talent Award en de Zilveren Televizier-Sterren vind je nog gewoon op Televizier.nl/ring. Deze verkiezing blijft ook toegankelijk voor kinderen, mits ze toestemming van hun ouders hebben om te stemmen.

De uitreiking van alle publieksprijzen, dus ook van de Gouden Stuiver, vindt op donderdag 13 oktober plaats tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala. AVROTROS zendt het gala live uit op NPO 1.

Meer over