De Gouden Televizier-Ring 2014 ligt in het museum

30 september 2014 17:14 | televizier-ring | Door Televizier

Niet iedereen weet dat de Gouden Televizier-Ring een echt kunstwerk is. De felbegeerde televisieprijs ligt nu twee weken lang in het museum, zodat iedereen hem kan zien.

Kunstenares Anneke Schat ontwerpt en maakt ieder jaar een uniek kunstwerk. De ring van dit jaar, die 'Sterrenweg' gedoopt is, is voor het eerst in een museum te zien. En misschien wel voor het laatst, want het is natuurlijk aan de uiteindelijke winnaar of dat ooit nog een keer gebeurd.

Sterrenweg in Hermitage

De bijzondere ring, waar veel tv-makers van dromen, is nu van dichtbij te bekijken in de Hermitage in Amsterdam. 'Sterrenweg' heeft een mooie plek bij de hoofdingang, zodat iedereen de ring kan zien. 

Vorig jaar won Wie is de Mol? de 48ste Gouden Televizier-Ring. Daarom overhandigde presentator Art Rooijakkers de speciaal ontworpen ring voor 2014 vanmiddag aan de conservator van het museum.

Afbeelding

Martijn van Schieveen, van de Hermitage: “Wij dragen het televisiegala van het jaar een warm hart toe en werken graag mee aan het tijdelijk tentoonstellen van de 49ste Gouden Televizier-Ring. De ring, ontworpen door kunstenares Anneke Schat, behoort niet tot een museale collectie, maar in dit geval maken wij graag een uitzondering. We kunnen de ring tijdelijk een mooi plekje geven, zodat bezoekers de ring twee weken lang van dichtbij kunnen bekijken.”

Gouden Televizier-Ring Gala 2014

Tijdens de spectaculaire opening van de liveshow op donderdag 16 oktober zal te zien zijn hoe de gouden Televizier-Ring van de Hermitage naar theater Carrè wordt gebracht.

Het 49ste Gouden Televizier-Ring Gala vindt donderdag 16 oktober plaats in Koninklijk theater Carrè in Amsterdam en is live te zien bij AvroTros op NPO1.

De presentatie is in handen van Jan Smit.

Meer over