Jessica en de kinderen

De Kinderen van Ruinerwold wint de Gouden Televizier-Ring 2021

14 oktober 2021 22:34 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© BNNVARAR

De prachtige documentaire De Kinderen van Ruinerwold wint met 54 procent van de stemmen de Gouden Televizier-Ring van 2021 en is daarmee de opvolger van Over Mijn Lijk dat vorig jaar met de belangrijkste televisieprijs naar huis ging.

Half Nederland zat dit voorjaar aan de televisie gekluisterd voor de indrukwekkende documentaireserie van Jessica Villerius. Vier van de kinderen van Ruinerwold deden daarin voor het eerst hun ontluisterende verhaal en het leverde uiteindelijk deze mooie beloning op.

Edino, Mar Jan en Israel van Dorst

Jessica Villerius, Edino, Mar Jan en Israel van Dorst kregen de prijs uit handen van Olympisch kampioene Sifan Hassan die hartstikke zenuwachtig was. Datzelfde gold voor de winnaars. Volgens Jessica stonden ze allemaal te trillen als een rietje. Mar Jan wilde alle vrienden en de mensen thuis danken voor hun steun. Ze dankte ook al haar broertje en zusjes. 

Geen glamour

En daarmee is de winnaar van de 56e Gouden Televizier-Ring een heel bijzondere geworden. Geen show, geen glamour, maar een documentaire waardoor iedereen tot in het diepst van z'n ziel werd geraakt. 

De Gouden Televizier-Ring werd dit jaar voor de 56e keer uitgereikt in theater Carré in Amsterdam. 

Meer over