De Rijdende Rechter glansrijke winnaar van Televizier-verkiezing

19 maart 2014 17:11 | televizier-ring | Door Televizier

Dat betekent dat De Rijdende Rechter automatisch is geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2014. Driewerf hoera voor mr. Frank Visser!

Al negentien jaar smult Nederland van het burengeruzie bij De Rijdende Rechter. En mr. Frank Visser en sidekick Jetske van den Elsen worden met het seizoen populairder. In totaal verzamelde De Rijdende Rechter 17% van de stemmen. Mr. Visser is verguld met de winst en de plek op de Ring-lijst. „Toe maar, toe maar, de longlist maar liefst. Hartstikke leuk.” Al ziet hij zich bij een eventuele winst van de Gouden Televzier-Ring niet direct over de rode loper schrijden. „Nee, ik probeer niet te veel op de voorgrond te treden. Ik ben rechter.”

Van de Straat

De verrassende twee plek in de verkiezing van Beste Hulpprogramma is verrassend genoeg voor het niet zo heel bekende Van de Straat, met 9% en ook al van de NCRV. Hierin helpt Psycholoog Kas Stuyf ontspoorde jongeren weer op het rechte pad.

Verslaafd!

De nummer 3 met 8% van de stemmen is Verslaafd! met Peter van der Vorst en Jim Geduld. Ook Van de Straat en Verslaafd! komen direct op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2014, en maken daarmee kans op de Ring.

Televizier-verkiezing

Televizier schrijft regelmatig op Televizier.nl een voorverkiezing uit in een specifiek genre. De eerste was de Beste Dramaserie. In die verkiezing werden Penoza, Overspel en Dokter Tinus de nummer 1, 2 en 3.

In de volgende Televizier-verkiezing, die op 8 april start, staan datingprogramma’s centraal.

Monic Hendrickx nam de prijs voor beste dramaserie zelf in ontvangst.

Meer over