Gouden Televizier-Ring

De winnaar van de Televizier-Ster Impact 2022 is #BOOS

6 oktober 2022 21:05 | televizier-ring | Door Irma Tomas

© William Rutten
Kon er een andere winnaar zijn van de allereerste Televizier-Ster Impact 2022? Eigenlijk niet. Tim Hofman bracht met zijn uitzending van #BOOS zoveel onthutsende feiten boven tafel over misstanden bij The Voice of Holland dat de impact nog steeds voelbaar is.

Hofman toonde in zijn uitzending aan dat er al jaren sprake was seksueel overschrijdend gedrag door coaches, de bandleider en een regisseur. De gevolgen logen er niet om. RTL haalde de populaire talentenjacht meteen van televisie en het Openbaar Ministerie doet nog steeds onderzoek naar aangiften van de slachtoffers. De YouTube-uitzending van #BOOS werd sinds januari meer dan 10 miljoen keer gestreamd.

Tim heeft een collectie

Tim Hoffman is geen onbekende op het podium van de Gouden Televizier-Ring. Hij won in 2020 de Ring voor Over Mijn Lijk en kreeg in hetzelfde jaar ook de Zilveren Televizier-Ster voor beste presentator en beste Online-Videoserie.

Veilig

Tim Hofman nam de Televizier-Ster Impact trots in ontvangst: "Ik denk dat het de missie is van de NPO, dat mensen zonder macht zich veilig voelen om te praten. De prijs is voor iedereen die durfde te spreken".

Meer over