Design Gouden Televizier-Ring 2011 bekend

31 augustus 2011 15:57 | televizier-ring | Door Televizier

De verkiezing heet natuurlijk niet zonder reden 'Gouden Televizier-Ring'. Ieder jaar gaan de makers van het winnende programma naar huis met een unieke, gouden, ring ontworpen door kunstenaar Anneke Schat.

Het is aan kunstenaar Anneke Schat om ieder jaar een volledig nieuw ontwerp te maken voor de grootste televisieprijs van Nederland.

Ontwerpen
Gelukkig heeft ze na 35 jaar Gouden Televizier-Ring ontwerpen al de nodige ervaring, gecombineerd met een schijnbaar onuitputtelijke inspiratie.In de zomermaanden presenteert Anneke diverse ontwerpschetsen voor de Ring aan de redactie van Televizier. Uit deze stuk voor stuk schitterende schetsen, wordt het uiteindelijke ontwerp gekozen.

Onpeilbaar
Hoe de 46e Gouden Televizier-Ring er dit jaar gaat uitzien, wordt in de loop van volgende week officieel bekend gemaakt. Maar om een tipje van de sluier op te lichten: Anneke heeft haar nieuwste creatie de klinkende naam 'Druppels van de zon' meegegeven. Hoe de ring van 2010, Metafoor van de wind, genaamd er uitzag zie je hierboven.

Meer over