Spannend!

Deze programma's krijgen een wildcard voor de Gouden Televizier-Ring 2023

17 augustus 2023 13:00 | televizier-ring | Door Redactie TVgids.nl

© Nathan Reids
De spanning is om te snijden bij vele tv-makers, want welke 5 programma's dingen met een wildcard alsnog mee naar de Gouden Televizier-Ring 2023? Wij onthullen het vandaag.

De afgelopen maanden wisten al 25 tv-programma’s zich te kwalificeren voor de nominatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2023. Daar komen vandaag nog eens 5 titels bij. Na rijp beraad en onderlinge discussies heeft de organisatie vijf programma’s gekozen die dankzij een wildcard alsnog meedingen.

Lees ook: Alles over de Gouden Televizier-Ring 2023 verkiezing 

Dit zijn (op alfabetische volgorde):

Boerderij Van Dorst (BNNVARA)

Raven van Dorst keerde eerder dit jaar terug op de boerderij en dat bleef zeker niet ongezien. De kijkers van Boerderij Van Dorst werden weer massaal gegrepen door alle goede gesprekken en opvallende gasten als Bram Krikke, S10, Janny van der Heijden en Theo Maassen. De presentator creëert iedere keer een fijne en open sfeer, waardoor BN'ers zich van hun meest kwetsbare kant durven te laten zien. De organisatie wil dit graag belonen met een wildcard.

De Stamhouder (AVROTROS)

Het is volgens diverse tv-experts misschien wel de beste serie van Nederlandse bodem aller tijden: De Stamhouder van AVROTROS. Begin dit jaar zaten mensen massaal aan de buis gekluisterd om meer te weten te komen over de fascinerende familiegeschiedenis van Alexander Münninghoff (Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Finn Vogels). “Het kostte me drie afleveringen om erin te komen, maar toen was ik er ook niet meer uit te krijgen. Dit is groot, groter, grootst”, aldus een trouwe kijker.

Dertigers (BNNVARA)

De serie Dertigers valt door de huidige regels van de Gouden Televizier-Ring tussen wal en schip: het programma trekt lineair te weinig kijkcijfers en ook is het geen Streaming Only-programma. Toch vindt de organisatie dat deze hitserie niet kan ontbreken. Meer dan 1,2 miljoen mensen genoten online al van het vierde seizoen, waarin Jelle de Jong, Joy WielkensLeonoor Koster, Eva Laurenssen, Justus van Dillen, Wieger Windhorst en Lykele Muus de kijkers meenemen in hun laatste jaren als dertigers.

Het Water Komt (NTR)

Winfried Baijens gooide begin dit jaar hoge ogen met Het Water Komt, een documentaireserie naar aanleiding van de zeventigste herdenking van de Watersnoodramp. De reeks kon rekenen op veel positieve kritieken en ook op torenhoge kijkcijfers, tot grote verrassing van Baijens zelf. Bij de organisatie van de Ring bleef dit ook niet onopgemerkt. Vandaar dat deze indrukwekkende en prachtig gemaakte serie, die volgend jaar een vervolg krijgt, nog altijd kans maakt op de Gouden Televizier-Ring 2023.

The Masked Singer (RTL 4)

Soms kan een organisatie niet om een bepaald programma heen. Vooral als het een show is die wekelijks miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd houdt, diverse emoties teweegbrengt en meerdere keren het gesprek van de dag oplevert. The Masked Singer is daar een voorbeeld van. Ook dit jaar zaten er weer steevast 2 miljoen mensen aan de buis gekluisterd om te zien én horen welke BN'ers nu weer zijn opgetrommeld om in een bloedheet pak plaats te nemen. Een plek op de nominatielijst is dan ook verdiend.

Nominatieronde Gouden Televizier-Ring 2023

De nominatieronde van de 58e Gouden Televizier-Ring start op dinsdag 22 augustus om 10:00 uur. Vanaf dan kan er ook gestemd worden in de verschillende categorieën, zoals voor Acteur, Presentator, Talent, Online-Videoserie, Jeugd en Impact. In elke categorie blijven er na de stemperiode 3 genomineerden over die de prijs in de wacht kunnen slepen.

De Gouden Televizier-Ring 2023 wordt in oktober uitgereikt.

Meer over