Tromgeroffel!

Deze tv-programma's krijgen een wildcard voor de Gouden Televizier-Ring 2022!

3 augustus 2022 16:32 | televizier-ring | Door Redactie Televizier

© William Rutten

Naast de 20 programma's die zich op eigen kracht wisten te kwalificeren, ontvangen vandaag nog 5 programma's een wildcard voor de Gouden Televizier-Ring 2022. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder...

Eerder wisten zich al 20 tv-programma’s te plaatsen op de lijst met kanshebbers voor de Gouden Televizier-Ring 2022. Daar komen vandaag nog eens 5 titels bij. Na rijp beraad en onderlinge discussies heeft de redactie van Televizier vijf programma’s gekozen die dankzij een wildcard alsnog meedingen.

Lees ook:
Alles over de Gouden Televizier-Ring 2022 verkiezing

Dit zijn (op alfabetische volgorde) de vijf programma’s:

Dirty Lines (Netflix)

Streamingdienst Netflix voegde in april van dit jaar een nieuwe Nederlandse Original aan het aanbod toe: Dirty Lines. En met succes! Kijkers waanden zich in de jaren '80 en leefden volledig mee met karakters als Abbey Hoes, Joy Delima, Minne Koole, Chris Peters en Charlie Chan Dagelet, die aan het roer staan van de allereerste 06-sekslijnen in Amsterdam. 

Heel Holland Bakt (Omroep MAX)

Presentator André van Duin maakte er in het negende seizoen geen geheim van: Heel Holland Bakt moet - als het aan hem ligt - die felbegeerde Ring winnen. Nu kwam het programma helaas niet door de kwalificatieronde, maar ondanks dat vindt ook de jury dat het tienjarig jubileum niet zomaar voorbij kan gaan. Kijkers genieten immers niet voor niets van de lekkerste baksels, de hilarische chemie tussen Janny, André en Robért en de kandidaten. 

Het Jaar van Fortuyn (AVROTROS)

Twintig jaar na de moord op Pim Fortuyn vertolkten Jeroen Spitzenberger en Ramsey Nasr de hoofdrollen in Het Jaar van Fortuyn, een dramaserie over de strijd tussen Fortuyn en PvdA-leider Ad Melkert. Dat deze twee acteurs dat niet onverdienstelijk deden, is wel duidelijk. Inmiddels heeft de serie al een nominatie binnengesleept voor de Zilveren Nipkowschijf en ook de Gouden Televizier-Ring is met deze wildcard een stuk dichterbij.

Het Verhaal van Nederland (NTR)

Een geschiedenisprogramma saai? Daan Schuurmans bewees begin dit jaar het tegendeel met Het Verhaal van Nederland. Week na week bracht hij op een enorm toegankelijke manier historische gebeurtenissen tot leven. Dit deed hij door 'echte' beelden te combineren met nagespeelde scènes en commentaar van deskundigen zoals archeologen en historici. Het resultaat? Een levendig verhaal waar miljoenen kijkers geen genoeg van kregen.

The Masked Singer (RTL 4)

Als er  één programma kijkers niet onberoerd laat, is het The Masked Singer wel. Van ontroering, verbazing, hartstocht tot vreugde: deze op en top familieshow zorgt dat er wekelijks meer dan 2,5 miljoen kijkers aan de buis gekluisterd zitten om te zien én horen welke BN'ers nu weer zijn opgetrommeld om in een bloedheet pak plaats te nemen. Gooi hier nog de sausjes van panelleden Buddy, Gerard, Loretta en Carlo overheen en je hebt een familieshow waar zowel jong als oud voor thuisblijft.

Gouden Televizier-Ring 2022

Nu de lijst met 25 kanshebbers compleet is, start op dinsdag 16 augustus de nominatieronde voor de 57ste Gouden Televizier-Ring. Ook kan er vanaf dan gestemd worden in de categorieën waarin een Televizier-Ster te winnen is. In elke categorie blijven er uiteindelijk 3 genomineerden over die de prijs in de wacht kunnen slepen.

De Gouden Televizier-Ring wordt in oktober uitgereikt.

Meer over