Dit is de Gouden Televizier-Ring 2016

5 september 2016 11:10 | televizier-ring | Door Televizier

Alle programmamakers en presentatoren willen hem hebben, maar er is slechts één van gemaakt: de Gouden Televizier-Ring 2016. En dit is 'm!

Net als eerdere jaren heeft kunstenares Anneke Schat de publieksprijs ontworpen en gemaakt. Het 18-karaat gouden kunstwerk verwijst naar het medium televisie, dus dat komt goed uit. 

Een dans van genomineerden

„De Gouden Televizier-Ring 2016 is opgebouwd uit drie schermen, die als een dans van de drie uiteindelijke genomineerden langs en over elkaar schuiven”, vertelt kunstenares Anneke Schat over haar 41ste kunstwerk voor de publieksprijs. „Het is ook een directe verwijzing naar het medium televisie, dat constant in beweging is – vernieuwend, met uitdagingen die elkaar razendsnel opvolgen.”

13 oktober

De Gouden Televizier-Ring wordt, evenals de Gouden Stuiver, Televizier Talent Award en de vier Zilveren Televizier-Sterren (voor beste Presentator, Presentatrice, Acteur en Actrice), uitgereikt op donderdag 13 oktober in de Heineken Music Hall in Amsterdam. AVROTROS zendt het Gouden Televizier-Ring Gala om 20.30 uur live uit op NPO 1.

Meer over